RETSEPT | Ahjuprii dessert: hõrk mascarpone-maius sidrunisärtsuga



RETSEPT | Ahjuprii dessert: hõrk <em>mascarpone</em>-maius sidrunisärtsuga
Foto: erakogu

Oled üks nendest, kes ei ole siiani köögiahjuga suutnud häid suhteid luua ning pelgad seepärast maitsvaid kooke küpsetada? Ebamugavast olukorrast on õnneks ka väljapääs, kuna magustoitude valmistamiseks on ka muid võimalusi, mis on täielikult ahjupriid. Fazer Eesti maiustuste kategooria juht Triin Aasma soovitab katsetada maitsvat küpsiste ja siidise mascarpone-juustu kreemiga magustoitu, mis valmib ilma kõrge kuumuse ja raske vaevata ning paitab kindlasti külaliste maitsemeeli.

Vaja läheb

  • 175 g Domino küpsiseid
  • 1 ½ želatiinilehte
  • 250 g mascarpone-juustu
  • 200 g kohupiimapastat
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 spl suhkrut
  • 1/2 pigistatud sidruni mahla
  • mustikaid kaunistuseks

Valmistamine

Purusta küpsised käsitsi või köögikombaini abil peeneks puruks ning pane želatiinilehed jahedasse vette likku. Seejärel sega omavahel kokku mascarpone-juust ja kohupiimapasta ning lisa vanillisuhkur ja suhkur. Kuumuta õrnalt värskelt pressitud sidrunimahl, lisa sellele veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ning sega see mascarpone ja kohupiima kreemiga.

Võta neli väiksemat purki või klaasi, millest magustoitu serveerida. Aseta neisse vaheldumisi küpsisepuru ning mascarpone-juustu segu kuni klaasid on ääreni täis. Aseta valminud magustoidud kaheks tunniks külmkappi ning kaunista hiljem marjadega, näiteks mustikatega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare