Anni sõnul ei ole talle kotletid just alati seostunud esmajoones kanafilee hakklihaga. Levinumaks valikuks on ikka veise-või sealihakotletid, mis paljudel just lapsepõlvest meeles püsivad. „Millegipärast arvatakse, et kotletid ja kanafilee ei käi kokku. Imestan ka ise, et nii hilja kanakotletide valmistamiseni jõudsin. Samas olen õnnelik, et seda proovisin, sest tulemus on tõesti ülimaitsev. Kogu pere on vaimustuses,“ kinnitas Anni Rahula ja soovitas toidublogija Britt Paju retsepti järgi valmistatud hõrkusid kanakotlete bataadi-lillkapsatambiga.

Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

Kahele-kolmele

  • 300 g Talleggi Fitness kanafilee hakkliha
  • 1 muna
  • 0,5 küüslauguküünt
  • 1 porgand
  • 1 sl kaera- või riisijahu
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 0,5 tl soola
  • õli
  • musta pipart

Köögiviljatamp:

  • 300 g bataati
  • 150 g lillkapsast
  • 1 dl mandlipiima
  • 0,5 küüslauguküünt
  • näpuotsaga cayenne’i pipart
  • soola, hakitud murulauku või peterselli

Koori porgand ja riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku. Vormi märgade käte abil saadud massist u 6 kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt 2 minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca 6 minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata. Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme.

Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 10 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmemat püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne`i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.