RETSEPT: Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga, taevarestorani moodi



RETSEPT: Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga, taevarestorani moodi
ForellitartarFoto: Renee Altrov

Restoranitoit, mille valmistamisega saad ise suurepäraselt hakkama — ja mis viib keele alla!

15.-21. juulil külastab taas Eestit taevarestoran Dinner in the Sky. Sel aastal keskendutakse Eesti saarte maitsetele ning külalistel on võimalik 50 meetri kõrgusel taevalaotuses proovida Hiiumaa Ungru Resto ja Prangli Saare-resto roogasid.

Meil veab, sest Hiiumaa Ungru Resto peakokk Andres Talvari jagab Naisteka lugejatega oma restorani menüüs olevat forellitartari retsepti. Saad ise järele proovida!

Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga

Tartar:

  • 200-300g supervärsket forellifileed, puhastatud, peenelt tükeldatud
  • 40-50g peenelt hakitud šalottsibulat
  • mõnus punt tilli, peenelt hakitud
  • 1spl Dijoni sinepit
  • 1spl mett
  • mõni spl oliiviõli
  • sool, pipar

Rõikakreem:

  • 3spl Felix Special mädarõigast
  • 100g toorjuustu
  • sool, pipar

Lisaks:

  • Kuivanud leivakäärud
  • Värsket soolakurki
  • Aedsalatit, idusid

Sega kõik tartari komponendid kokku ja lase maitsestuda.

Kuivanud leivakäärud rösti veidi ahjus ja purusta köögikombainis peeneks jahuks.

Seotud lood:

Sega rõikakreemi komponendid kokku.

Loe veel

Serveeri forellitartar rõikakreemiga ning puista peale röstleivapuru ning lisa maitse järgi salatilehti, värsket soolakurki ja head oliiviõli.

Head isu!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare