RETSEPT: Hommikust jäi kaerahelbeputru üle? Ära viska ära, vaid valmista sellest küpsiseid!

 (3)

RETSEPT: Hommikust jäi kaerahelbeputru üle? Ära viska ära, vaid valmista sellest küpsiseid!
Foto on illustreerivUnsplash.com

Toiduülejäägid näivad kuuluvat elu juurde. Kui selle asemel et visata hommikuks valmistatud puder ära, valmista sellest hoopis mõnusaid küpsiseid. Põnevat retsepti jagab värske Anne&Stiil.

Vaja läheb:
Kogus kaheksale

100 g jahtunud kaerahelbeputru
100 g nisujahu
100 g toasooja võid
1-2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g mandilaaste
2-3 sl hapukat moosi
soovi korral pisut tuhksuhkrut

Vahusta pehme või suhkruga, lisa puder, jahu, vanillisuhkur ja mandlilaastud ning sega ühtlaseks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel õhukeseks, pane ahjuplaadile ja eemalda pealmine leht. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni tainas on jumekas.

Lõika ahjusoe küpsetis pooleks, ühele poolele määri õhuke kiht moosi ning seejärel tõsta peale teine pool. Lõika terava noaga meelepärase suurusega ruudud. Lase jahtuda. Kui soovid, sõelu enne serveerimist küpsistele peale tuhksuhkrut.

Selle ja teised põnevad retseptid leiad värskest Anne&Stiilist!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare