Mida sul on vaja?
Pärmi lehtaigna ostan enamasti poest, seda on 500 g ja minu lemmik on Kodune pärmi-lehttaigen. Kui sul on aega, tee see kindlasti ise. Minu ema teeb kõik taignad alati ise ja maitse on mõnusam. Minul on aga kogu aeg kiire :)
Täidis:
400 g kukeseeni
300 g Atleet juustu
1 suur sibul
väike kimp tilli
100 ml vahukoort
30 g võid
soola
valget pipart
pisut rosmariini
Sulata pannil või, lisa hakitud sibul, till ja seened. Maitsesta valge pipra ja soolaga. Ma ise lisan rosmariini, sest see annab mõnusa omapärase maitse. Kümme minutit hiljem lisa seentele vahukoor ja kuumuta kuni keemiseni. Riivi juust ja sega seentega ühtlaseks massiks. Rulli taigen lahti ja jaga kaheks. Vala alumisele kihile seene-juustu segu ja kata siis õhukese taignaga. Küpsteta ahjus 220 kraadi juures 20-25 minutit. Ma ise küpsetan silma ja sisetunde järgi. Kes soovib, võib lisada seene-juustu segule peekonit, kuid mulle meeldivad selles pirukas just juustu ja kukeseene selged noodid.



Rohkem põnevaid retsepte, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt ilunõuandeid leiad Stellariumist!