Ahjuküülikut on väga lihtne valmistada. Tükeldad köögiviljad, maitsestad küüliku, lisad mõned ürdid ja paned kõik ahjuplaadile ning katad küpsetuspaberi ja fooliumiga. Seda sellepärast, et liha ära ei kuivaks. Küpsetamine toimub 120 kraadi juures. Küpsemise lõpufaasis eemaldad fooliumi ja küpsetuspaberi ning annad küülikule kergelt pruunika jume.

Sinepine küülik:

neljale

  • 1 Rannamõisa küülik
  • soola/pipart
  • 2 tl teralist Dijoni sinepit

Vindised ahjuköögiviljad:

  • 1 roheline sibul
  • 1 punane sibul
  • 300 g muskaatkõrvitsat
  • 2 porgandit
  • 3 küüslauguküünt
  • 6 kartulit
  • 3 rosmariini oksa
  • 6 tüümiani oksa
  • 2 sl oliiviõli
  • 50 g võid 82%
  • 200 ml valget veini

Kuumuta ahi 120 kraadini. Pese, koori ja tükelda sibulad ja kartulid sektoriteks, porgand piklikult pooleks ning kõrvits kuubikuteks. Aseta köögiviljad ahjuplaadile, lisa juurde maitsetaimed, oliiviõli ja või ning sega läbi. Vala juurde valge vein ning maitsesta soola ja pipraga.

Küüliku valmistamiseks maitsesta küülik soola ja pipraga ning hõõru kokku teralise Dijoni sinepi ja oliiviõliga. Aseta ahjuplaadile juurviljade peale. Kata küülik ja juurviljad küpsetuspaberi ja fooliumiga. Küpseta 1 tund 120 kraadiga. Seejärel eemalda foolium ja küpsetuspaber ning siis küpseta 200 kraadi juures 10-20 minutit, kuni küülik on pruunistunud.

Head isu!