Majonees:

1 spl Dijon`i sinepit
3 munakollast
näpuotsatäis suhkrut ja soola
pool sidrunit
1-2 spl valge veini äädikat
natuke valget pipart
1,5 dl rapsiõli
1 dl oliiviõli
jänesekapsast

Vispelda munakollased kausis vahule, lisa sinep ja sega läbi. Lisa hästi aeglaselt pool õlikogusest, segades pidevalt 3-5 minuti jooksul, kuni segu on paksenenud. Seejärel lisa kaussi ka supilusikatäis valge veini äädikat — see pehmendab segu ning lisab talle läiget. Jätka segamist ning vala ettevaatlikult hulka ülejäänud õli. Maitsesta soola, sidrunimahla ja veiniäädikaga. Lõika jänesekapsas tükkideks ning lisa majoneesile. Pane majonees steriliseeritud purki, külmkapis säilib see umbes nädala.

Tartare:

400 grammi kvaliteetset veiseliha
soola
musta pipart
majoneesi

Serveerimiseks:

4 munakollast
1 šarlottsibul
4-8 pisikest marineeritud kurki
isetehtud majoneesi
jänesekapsast

Fileeri liha õhukesteks viiludeks. Maitsesta soola, pipra ja majoneesiga, sega hoolega läbi. Pane tartare taldrikule ja serveeri koos munakollaste, sibularõngaste, hapukurgi ja majoneesiga. Naudi!