Vajad:

300 g maitsestamata jogurtit
3-4 kanafileed
1 sibul
1 sl võid
1 tomat
peotäis mandlilaaste
200 ml vett
50 -100 ml 35% koort
1 sl garam masala maitseainesegu*
0,5 sidrunit
0,5 — 1 tl soola
peotäis värsket koriandrit

* Garam masala maitseainesegu:

7 cm pikkune ingverijupp riivituna
6 peeneks hakitud küüslauguküünt
2 sl garam masala maitseainesegu
1 sl paprikapulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 sl jahvatatud koriandriseemneid
0,5 -1 sl tšillihelbeid
2 sl õli

Sega kõik maitsesegu komponendid kokku ja jaga kaheks võrdseks osaks. Tõsta pool maitsesegust jogurtisse. Lisa kanafileetükid ja lase mõned minutid maitsestuda. Seejärel prae või grilli kanatükid küpseks. Tõsta kõrvale.

Prae pannil või sees sibularõngad kergelt läbi, sega juurde ülejäänud maitsesegu ja kuumuta läbi. Lisa hakitud tomat, peotäis mandlilaaste ja vesi. Lase keeda, kuni segu pisut pakseneb. Lisa koor ja garam masala. Kui segu on keema läinud, libista hulka kanatükid. Maitsesta rooga soolaga.

Kõige lõpuks pigista hulka poole sidruni mahl ja lisa peotäis värsket hakitud koriandrit. Serveeri basmatiriisiga.

Retsept ja foto: Juta Raudnask, Umami.ee
www.perenaine.ee

Jaga
Kommentaarid