Näiteks Maggi valikust leiad erineva maitsega ketšupeid, millega saab katsetada maitserohkeid ketšupikastmeid, mida kanale lisada. Kana puhul võib kasutada nii kondita-nahata kintsuliha kui ka kanafileed — kõik sõltub rohkem isiklikest eelistustest. Kui kastmetest jätkata, siis minu maitselemmikuks on kaste küüslauguketšupiga — nii saab argiroog kastme ja küüslaugu koosmõjus veelgi küüslaugusema maitse. Terava maitse armastajatele sobib aga hästi Maggi terav ketšup.

Lisandiks sobib roa kõrvale pakkuda ahjuköögivilju, aurutatud köögivilju või täisterariisi või muud meelepärast.

Kogus: neljale

Mida vaja läheb?

Ca 700 g kana kintsuliha, kondita ja nahata või kanafileed, tükeldatuna
1 dl speltajahu (võid kasutada ka maisijahu, kui soovid gluteenivaba varianti)
Õli praadimiseks (neutraalse maitsega)
Soola ja pipart
2 küüslauguküünt, hakituna
½ tl Cayenne´i pipart
2 dl Maggi ketšupit
Veidi vett või puljongit

Tee nii:

Puista kaussi jahu, sega sellesse veidi soola-pipart ja veereta kanatükke jahus nii, et nad oleksid jahuga kaetud. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke kuuma õli sees igast küljest keskmisel kuumusel kuni need on kuldsed. Vajadusel prae kana osade kaupa, et panni mitte üle koormata. Tõsta kana pannilt ära.

Kuumuta pannil uus kogus õli. Lisa pannile hakitud küüslauk koos Cayenne´i pipraga. Lisa pannile ketšup, vajadusel veidi vett või puljongit, sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta kanatükid ketšupikastmesse ja kuumuta korra veel läbi. Serveeri koos riisi või köögiviljadega. Head isu!