Kikerherne-seemnekotletid
(neljale)

Gluteenivaba

1 tass kuivatatud kikerherneid
2 keskmise suurusega kartulit
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 porgand
1/2 tassi seemneid või seemnesegu (linaseemned, seesamiseemned, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, kanepiseemned vmt)
1/2 sidruni mahl
peotäis värske peterselli lehti
maitseks kuivatatud või värsket punet, majoraani, soola ja pipart

Leota kikerherneid üle öö (12 tundi). Keeda valmis kooritud kartulid, kurna ning tambi puruks. Purusta leotatud herned köögikombainis või hakkmasinas koos peterselli ja küüslauguga. Lisa segule riivitud porgand, hakitud sibul, tambitud kartul, seemned, sidrunimahl ja ülejäänud maitseained. Sega mass kokku. Vormi massist paraja suurusega kotletid.
Prae kotletid mõlemalt poolt pannil kergelt pruuniks. Küpseta kotlette 175 kraadini eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit.
Eriti krõbedate kotlettide saamiseks võib neid enne ahju panemist kergelt frittida.

“Tähtpäevad taimetoiduga” on Vegan Restoran V peakoka ja perenaise uus vegan-kokaraamat, milles leidub täistaimseid retsepte enam levinud tähtpäevade tähistamiseks. Raamat tutvustab nii taimset jõululauda kui ka pikniku- ja sünnipäevatoitusid. Saab teada, kuidas valmistada pähklitest veganpashat ning maitsvat võileivatorti. Igatahes saab aimu, et taimetoit ei ole mitte üksluine kapsasalat ning valmistada annab palju põnevat. Kuigi mõeldud on eelkõige pidupäevadele, sobivad kõik retseptid ka igapäevaseks söögitegemiseks. Raamatus on märgistustega välja toodud ka toortoit ning gluteenivabad road.