Vaja läheb:

150 g Digestive küpsiseid
60-70 g võid

4 muna ja noaotsatäis soola
6 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
800 g ricotta kohupiima
4 spl hapukoort
2 spl tärklist

2,5 dl hapukoort
4 spl suhkrut
25-50 g šokolaadi

Põhja jaoks purusta Digestive küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud 26cm läbimõõduga koogivormi.
Täidise jaoks eralda munavalge munakollastest ning vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks vahuks. Jätka mikserdamist ning lisa munakollastele ricotta ja hapukoor. Sõelu hulka tärklis ning viimasena sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 1h.
Kui kook on valmis, sega kokku hapukoor ja suhkur ning vala ühtlaselt koogile. Küpseta ahjus veel umbes 7 minutit, kuni hapukoor tundub tahkemana. Lase koogil jahtuda ning soovi korral kaunista hakitud šokolaadiga. Kook maitseb parimalt külmana.

Veel maitsvaid retsepte: Armastus küpsetamise vastu