21.02.2017, 15:00
RETSEPT: Kostita lähedasi tervisliku Kreeka läätsepajaga
FOTO:
Kaua sa neid kartuleid ikka sööd? Proovi vahelduseks midagi tervislikku ja mahedat, näiteks Kreeka läätsepada, mille retsepti võib leida värksest Eesti Naisest.
Kogus: neljale kuni kuuele
250 g musti läätsesid
1 sibul
1 suur porgand
250 g kirsstomateid
8 dl kanapuljongit
1 sl tomatipüreed
1 loorberileht
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:
150 g toorsuitsupeekonit
soovi korral hakitud lehtpeterselli, tilli
Leota läätsesid umbes tunnike vees. Haki sibul, koori porgand ja tükelda seibideks. Poolita tomatid. Nõruta läätsed ja vala potti. Lisa sinna ka köögiviljad, tomatipüree ja loorber ning vala peale puljong.
Lase kaane all 30-40 minutit podiseda, maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Serveeri pruunistatud peekoni ja maitserohelisega.
Selle ja teised põnevad retseptid leiad värskest Eesti Naisest!