Restoranide Pull ja Härg lihasõpradest kokkade tandem Enn Tobreluts ja Hanno Kuul avavad enda retseptivaramu ning soovitavad proovida Texasest pärit populaarset snäkki ehk tšilli poppereid.

Eestlaste seas armastatud peekonil on selles roas mängida tähtis roll. Nimelt eraldub sellest küpsetades rasv, mis muudab valmiva snäki eriliselt mahlaseks ja hõrguks ning muidugi suitsuselt aromaatseks. Kui peekon ei ole peale küpsetamist piisavalt pruunistunud, võib suupistetele kaunist välimust lisada leeklambiga nende pealispinda õrnalt kõrvetades.

Tšilli popperid

Koostisosad:

  • Punased ja rohelised tšillid
  • Kitsepiima kreemjuust
  • Toorsuitsupeekon


Valmistamine:

Kui popperid on osa suupistete valikust, arvesta sööja kohta üks kuni kaks tšillit. Kaaslasena filmiõhtuks varu 3-5 tšillit külalise kohta.

Alustuseks lõika tšillid pikuti pooleks, täida seest kreemjuustuga ning mähi nende ümber peekoniviilud. Küpseta ahjus või grillil kõrgemal kuumusel kuniks peekon kenasti pruunistunud.

Seejärel tõsta valminud suupisted taldrikule või serveerimisalusele ning naudi kohe!