Põhjaks vajad:

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 1 tl söögisoodat (või 2 tl küpsetuspulbrit)
  • 3 dl jahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 200 g kondenspiima

Kreem:

  • 400 g paksemat hapukoort
  • 1 1/2 dl suhkrut

Glasuur:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl vahukoort
  • 1 sl võid
  • 2 sl kakaopulbrit

Põhjade vahele 2 dl hapukat paksemat moosi (näiteks tikrimoosi).

Vahusta munad suhkruga, lisa kondenspiim, hapukoor ning jahuga segatud sooda ning sega ühtlaseks. Vala pool taignast lahtikäivasse ümmargusse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures u 20 min (või veidi vähem). Siis lisa teisele taignapoolele 2 sl kakaod ja küpseta teine koogipõhi.

Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkruga. Määri pruunile põhjale hapukas moos. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga. On hea, kui saaksid segu 10-15 külmikus hoida ja alles siis see pruunile põhjale kallata. Külmikus hoidmine teeb koogi “vormimise” oluliselt lihtsamaks.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad ja või, lisa vahukoor ja kakao ning kuumuta keemiseni. Siis nirista see tordile ja pane tort ööseks külma.

Jaga
Kommentaarid