Vaja läheb:

130g ahvenafileed

200g keedetud kartulit

70g tomatit

60g riivitud juustu

50g majoneesi

20g taluvõid

Soola, pipart

Fooliumi

Kogused on arvestatud ühele sööjale.

Valmistamine:

Pane kalafileed maitsestuma. Lõika kartulitest, tomatitest ja sibulast rattad.

Meisterda foolimist laevuke ning täida see vertikaalselt kihtide kaupa ahvenafilee, kartuli viilude, tomati ja sibularatastega.

Pista vahele võitükikesed, soovi korral lisa veel soola ja pipart.

Kuumuta ahi 200 kraadini ning aseta laevuke 10 minutiks küpsema.

Sega riivjuust ja majonees omavahel, kata laevuke saadud massiga ning küpseta, kuni juust on sulanud.

Serveeri värske salatiga.
Suvepealinna veefestivali Watergate raames toimub 17.-22. juunini meeleolukas kalatoitude minifestival "Pärnu Lahe Kala", kus kõik pakutavad road valmivad värskest Pärnu lahest püütud kalast.