Vaja läheb:
  

PÕHI

  • 1 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 1 dl kaerahelbeid
  • 1 dl peenelt riivitud porgandit (umbes 1 keskmine)
  • 100 g toasooja võid pluss veidi vormi määrimiseks

TÄIDIS

  • 1 sl võid
  • 3-4 sibulat või 2 suurt salatisibulat, poolitatud ja õhukeselt viilutatud
  • 1-2 tl värskeid tüümianilehti
  • 2 dl piima
  • 2 muna
  • ¼ muskaatpähklit
  • meresoola
  • värskeltjahvatatud musta pipart
  • 100 g riivitud juustu (nt Gruyère või mõni lihtne eesti juust Parmesaniga pooleks)

  1. Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool. Lisa riivitud porgand ja toasoe või ning sõtku ühtlaseks. Suru eelnevalt võiga määritud 23 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtesse. Tõsta pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
  2. Sulata pannil või, lisa sibul, veidi sool ja tüümian ning hauta madalal tulel klaasjaks. Selleks kulub umbes 30 minutit.
  3. Klopi munad lahti, sega piimagaja maitsesta muskaatpähkli, soola ja musta pipraga. Lisa 2/3 juustust.
  4. Kata eelküpsetatud põhi sibulaga ja vala peale muna-piima sega. Raputa peale ülejäänud juust ja küpseta 200 ahjus 20 minutit. Serveeri jahtunult.

Allikas: Angeelika Kang, Lia Virkus „100 pirukat” (2003)

Merit Arva toidublogist "Hea toit"