Salatiks vajad:

1 purk meelepäraseid ube (loputatult)

1 purk läätsi (loputatult)

2-3 peotäit rukkolat (võib asendada ka spinatiga)

4 spl kappareid

Kastmeks:

1 spl tahiinit

2 spl tulist tšillikastet

1 spl sojakastet

2 spl naturaalset maapähklivõid

1 spl palsamiäädikat

Valmistamine

Sega kokku läätsed, oad, rukkola ning kapparid. Seejärel sega omavahel kastme koostisosad. Lisa kaste salatile, sega ja naudi.

Kuidas Taimse Teisipäevaga alustada?

Kui oled suur taimse toidu armastaja, oled ehk juba kuulnud uuest üle-eestilisest tervisekampaaniast Taimne Teisipäev. Kampaania kutsub inimesi üles rikastama oma toidulauda maitsva ja tervisliku taimse toiduga ja teeb koostööd restoranidega üle Eesti, kutsudes neid üles kord nädalas pakkuma oma menüüs taimseid roogasid. Nii innustame eestlasi hoolima oma tervisest ja pöörama tähelepanu oma toidulaua mitmekesisusele.

Külasta Taimse Teisipäevaga liitunud restorani!

Mida teha aga siis, kui Taimne Teisipäev on võõras, ent ometigi tahaks oma menüüd rikastada uute maitsete ja tervislikuma toiduga? Selleks on väga lihtne lahendus! Taimse Teisipäeva pidamist saad alustada, külastades mõnda kampaaniaga liitunud restorani. Ava lihtsalt Taimse Teisipäeva koduleht või Facebooki leht ja leia endale lähim meelepärane restoran. Tänaseks on liitunud üle kahekümne restorani üle Eesti. Kampaania kodulehel olev interaktiivne kaart teeb lähima restorani leidmise imelihtsaks! Seejärel sea teisipäeval sammud oma väljavalitud restorani ja naudi nende taimset pakkumist. Paljudel restoranidel on taimsed valikud olemas ka põhimenüüs ja seega ei pea alati tingimata teisipäeva ootama.

Proovi Taimse Teisipäeva retsepte!

Kui parajasti väljas söömise tuju pole või sinu kodu lähedal pole veel kampaaniaga liitunud söögikohta, julgustame sind proovima Taimse Teisipäeva retsepte. Avaldame igal teisipäeval ühe maitsva, lihtsa ja kättesaadavatest koostisosadest valmistatava retsepti. Taimse Teisipäeva soov on teha söögitegemine sulle võimalikult lihtsaks ja mugavaks, et saaksid ka kõige kiiremal päeval valmistada täisväärtuslikku toitu. Selle tarbeks oleme lisanud iga retsepti juurde täpse kirjelduse ja ka umbkaudse aja, kui palju antud roa valmistamine aega võiks võtta. Taimne toit on ka hea viis raha säästmiseks. Paljud Taimse Teisipäeva retseptid koosnevad lihtsasti kättesaadavatest ja odavatest toiduainetest, nagu kikerherned ja oad, mille saad kiirelt oma kodupoest kaasa haarata.

Jälgi meie toidunippe ja proovi midagi uut!

Anname endast kõik, et tuua igal teisipäeval sinuni mõni põnev retsept. Lisaks soovitame silm peal hoida ka Taimse Teisipäeva toidunippidel. Seal tutvustame kasulikke ja vahel ka vähetuntud toiduaineid, mis on tervisele ülimalt kasulikud, peites endas hulganisti vitamiine ja toitaineid. Mõnikord tuletame meelde ka vanu lemmikuid. Näiteks olid läätsed aastasadu Eesti maarahva toiduks, aga on nüüd sootuks unustusse vajunud. Samuti on eestlastele vähe tuntud ka maitsepärm ehk deaktiveeritud pärmihelbed, mis on rikastatud erinevate B-vitamiinidega. Ent ometigi on Eestis toodetud maitsepärmi kuulsus levinud lausa Austraaliasse ja paljudest sealsetest tervisepoodidest saab just seda sama kodumaist maitsepärmi osta.

Innustame sind proovima midagi uut ja oma toidulauda rikastama! Mitmekesine ja täisväärtuslik toit on terve ja pika elu alustalaks. Taimne Teisipäev on alati sinuga, et aidata sul teha häid valikuid, ja teeme endast kõik, et tuua maitsev taimne toit ka sinu kodurestorani!

Retsepti allikas: Contentedness Cooking