Koostisosad

4 viilu suitsupeekonit
1 küps avokaado
2 muna
soola ja pipart
1 punane tšilli, peenelt ­viilutatud — kui ei taha tulist, eemalda seemned

Valmistusviis

Eelkuumuta grill maksimaalse kuumuseni, seejärel aseta peekon grillpannile või küpsetusalusele ning pane grilli alla. Krõbeda peekoni jaoks grilli kummaltki küljelt 3 minutit.

Samal ajal lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning uurista kummastki poolest välja suur supilusikatäis viljaliha, et tekiks auk, kuhu muna ära mahub. Ülejäänud avokaadot ära minema viska — hoia alles ja valmista sellest guacamole’t või söö kohe ära.

Löö igasse avokaadopoolikusse muna, maitsesta vähese soola ja pipraga ning aseta mikrolaineahju-kindlale taldrikule. Küpseta mune 30-sekundiliste sessioonidena 2 minutit — selle tulemusel peaks munavalge olema tahke, aga -kollane vedel.

Serveeri avokaados küpsetatud muna peekoni ja näpuotsatäie hakitud tšilliga.

Parim näpunäide!

Lõika avokaadopoolik alt lamedaks, et see taldrikul ei kõiguks.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena