RETSEPT | Muuda nädalavahetus magusamaks ühe lihtsa ja maitsva kohupiima plaadikoogiga

 (1)

RETSEPT | Muuda nädalavahetus magusamaks ühe lihtsa ja maitsva kohupiima plaadikoogiga
Foto: erakogu

Klassika ei vanane, tõestab Eesti köögikirjanduse suurkuju Lia Virkus ikka ja jälle. Kohupiima plaadikoogi puhtad lihtsad maitsed on olnud eestlaste köögilemmikute hulgas alates vanavanaemade aegadest ja püsivad sellel positsioonil ilmselt veel väga kaua.

Kogus: 15 tk

Muretainapõhi:

  • 250 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 400 g nisujahu
  • ½ tl soola

Kohupiimakate:

  • 250 g suhkrut
  • 4 tl vanillisuhkrut
  • 6 muna
  • 1,2 kg kohupiimapastat
  • 200 g hapukoort
  • 3 dl rosinaid (soovi korral)
  • 5 sl nisujahu

Näpi kuubikuteks lõigatud külmkapikülm või suhkru, soola ja jahuga puruseks tainaks. Lisa hulka muna, sega ühtlaseks ja rulli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Katte jaoks vahusta munad suhkrutega heledaks tugevaks vahuks, sega hulka kohupiimapasta, hapukoor, jahu ja soovi korral ka rosinad. Kalla kohupiimamass eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures veel 30–40 minutit või kuni kohupiimamass on pealt kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Kaunista soovi korral hooajaliste marjadega.

Retseptid pärinevad raamatust “Tänapäevane Eesti köök”, mis sai alguse Toiduakadeemia konkursist “Eesti uus rahvustoit”.


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare