RETSEPT: näkileivasuupisted, mis nädalavahetusel ideaalselt peolauale sobivad
Avokaadokreem
2 avokaadot
1–2 küüslauguküünt
1–2 sl sidrunimahla
soola, musta pipart
serveerimiseks suitsukana
Purusta avokaado viljaliha ja küüslauk, sega ühtlaseks ja maitsesta sidrunimahla, soola ja musta pipraga. Tõsta igale näkileivale lusikatäis avokaadokreemi ja suitsukanaviil.
Seene-pähklipasteet
150 g puravikke
75 g sarapuupähkleid
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
peterselli või tüümiani
soola ja valget pipart
võid praadimiseks
serveerimiseks röstitud paprikat
Rösti pähkleid 175 °C ahjus, kuni need hakkavad küpselt lõhnama. Hõõru kestad maha.
Prae hakitud sibul ja küüslauk võis pruunikaks, lisa hakitud petersell ja seened ning prae, kuni suurem osa vedelikust on ära auranud. Purusta pähklid ja seened köögikombainis ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Lase pasteedil vähemalt kaks tundi või parem veel kuni järgmise päevani külmikus maitsestuda. Tõsta igale näkileivale lusikatäis pasteeti ja röstitud paprikaviil.