Avokaadokreem

2 avokaadot

1–2 küüslauguküünt

1–2 sl sidrunimahla

soola, musta pipart

serveerimiseks suitsukana

Purusta avokaado viljaliha ja küüslauk, sega ühtlaseks ja maitsesta sidrunimahla, soola ja musta pipraga. Tõsta igale näkileivale lusikatäis avokaadokreemi ja suitsukanaviil.

Seene-pähklipasteet

150 g puravikke

75 g sarapuupähkleid

1 väiksem sibul

1 küüslauguküüs

peterselli või tüümiani

soola ja valget pipart

võid praadimiseks

serveerimiseks röstitud paprikat

Rösti pähkleid 175 °C ahjus, kuni need hakkavad küpselt lõhnama. Hõõru kestad maha.

Prae hakitud sibul ja küüslauk võis pruunikaks, lisa hakitud petersell ja seened ning prae, kuni suurem osa vedelikust on ära auranud. Purusta pähklid ja seened köögikombainis ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Lase pasteedil vähemalt kaks tundi või parem veel kuni järgmise päevani külmikus maitsestuda. Tõsta igale näkileivale lusikatäis pasteeti ja röstitud paprikaviil.