RETSEPT | Oi, kui maitsvad kohvimuffinid toorjuustuvõõbaga


RETSEPT | Oi, kui maitsvad kohvimuffinid toorjuustuvõõbaga
Foto: Nami-Nami

Järgmise nädala lõpus teist korda toimuv Tallinn Coffee Festival sobib külastamiseks pea igaühele — isegi neile, kes igapäevaselt kohvisõbrad ei ole. Kohvi on tänuväärne koostisosa nii kosmeetikatoodetes kui ka toitudes. Nami-Nami retseptikogust pärit kohvimuffinite retsepti tasub kindlasti proovida, sest selles sisalduv kooreliköör ja rikkalik toorjuustukate teevad caffé latte hõnguga küpsetised eriti hõrguks.

  • 2 suurt muna
  • 150 g suhkrut
  • 100 g sulatatud võid
  • 50 g hapukoort
  • 1.5 dl piima
  • 1 sl lahustuva kohvi graanuleid (nt Nescafé)
  • 2 sl koorelikööri
  • 200 g nisujahu (u 3,5 dl)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • Toorjuustukate:
  • 50 g toasooja pehmet võid
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 80 g tuhksuhkrut (u 1.5 dl)

Klopi munad suhkruga kohevaks. Sega jahtunud sulavõi, hapukoor ja piim, kohvipulber ning kooreliköör munavahu hulka, siis sega juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja kaneel.

Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipannile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja küpsed (kontrolli küpsust puutikuga).

Lase jahtuda, siis eemalda paberümbrised soovi korral. Toorjuustuglasuuri jaoks sega pehme või, toorjuust ja suhkur omavahel ühtlaseks. Määri glasuur noa abil jahtunud muffinitele. Kaunista kohvioakujuliste šokolaadidega, lahustuva kohvi graanulitega või lihtsalt kaneeliga.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare