RETSEPT: Olde Hansa sünnipäevaks loodud tervituskokteil
Õnn on see, kui on, mida tähistada. Minul oli tähtpäev hiljuti töö juures, Olde Hansa restoran sai 15.a vanaks, kirjutab Emmanuel Wille oma blogis. Vähesed teavad, et Olde Hansa kuulub Starmaker´i restoranide gruppi, kuhu kuuluvad veel Clazz, Estlander, III Draakon ja Waggehus. Kõik asuvad Tallinna vanalinnas, Vana-turu kaelas. Mul on au olla nede restoranide peakokk. Ja selle joogiga tervitan ma eriliselt Olde Hansa tiimi, loojaid, kes aastal 1997 seda tööd alustasid, kes seda jätkasid ja jätkavad tänaseni! Sina võid selle joogiga pühapäeval tervitada oma vabariigi aastapäeva õhtusöögile saabuvaid külalisi!
Tervitusjook "Olde 15"
1 cl Cointreau´d (so. apelsinimaitseline liköör, mille valmistamisel on kasutatud apelsini- ja pomerantsikoort)
2 cl Cabernet Sauvingoni (punast veini)
8 cl vahuveini (prosecco sobib väga hästi)
veidi apelsinikoori
Kõigepealt vala kokteiliklaasi Cointreau, seejärel peale punane vein. Serveerimisel lisa külm vahuvein ning garniiriks peeneteks ribadeks lõigatud ja blanšeeritud apelsinikoored. Selleks kasta peeneteks ribadeks lõigatud (või riivitud) apelsini koored korraks keevasse vette, tõsta välja ja kasta kiirelt külma vette.
(Blanšeerimine on toiduainete lühiajaline töötlemine keeva vee või auruga ning järgnev külma vee all kastmine keemisprotsessi kiireks peatamiseks).
Valmis tervitusjook näeb väga hea välja, maitseb puuviljaselt ning sobib hästi aperatiiviks.
Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis ning olnud ka Gloria peakokk. Vaata rohkem põnevaid retsepte ja kokandusnõuandeid tema blogist!