RETSEPT | Personaaltreener kiidab heaks: patuvaba pastaroaga kergemalt kevadesse


RETSEPT | Personaaltreener kiidab heaks: patuvaba pastaroaga kergemalt kevadesse
Foto: erakogu

Kevadel saab alguse uus eluring, mistõttu tuleks nüüd ka kehale pisut puhkust anda ja oma kokkamisoskust proovile pannes kosutavatest lohutustoitudest patuvabamad versioonid valmistada.

Personaaltreeneri ja Talleggi saadiku Rauno Rikbergi sõnul sobivad kargetesse märtsiõhtutesse kiirelt valmivad pastaroad. Need pakuvad piisavalt kosutust, kuid lubavad nutikalt valitud lisanditega eksperimenteerides siiski piirata toidukorra kaloraaži ning muuta kosutava roa seeläbi patuvabaks naudinguks.

„Näiteks aitab pastarooga tervislikumaks muuta koduse hakkliha vahetamine kergesti seeditava kanahakkliha vastu. Koorese kastme asemel proovi aga sidrunimahla ning oliiviõli külluslikku kooslust ja pastast eelista kindlasti täisteraversiooni,“ jagas Rikberg nippe armastatud pastaroa tuunimiseks.

Mõnusaks argiroaks soovitab personaaltreener katsetada Britt Paju retsepti, kus kevadist särtsu lisavad maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks peetava brokoli krõmpsuvad õisikud ning organismi proteiinivajaduse eest kannab hoolt kerge, kuid toitev kanafileest valmistatud hakkliha.

Kanahakkliha-pastaroog brokoliga (ühele)

  • 150 g Talleggi broilerifileest hakkliha
  • 100 g täisterapastat (nt penne)
  • 100 g brokoliõisikuid
  • 0,5 väiksemat sibulat (u 20 g)
  • 1 küüslauguküüs
  • 20 g mozzarellat
  • 1 tl oliiviõli
  • Peotäis basiilikulehti
  • sorts sidrunimahla
  • soola, pipart
Seotud lood:

Valmistamine:

Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente küpsusastmeni (u 7 minutit). Kui keemisaja lõpuni on jäänud 2-3 minutit, lisa ka brokoliõisikud. Keeda lõpuni, kurna sõelal (jäta pisut keeduvedelikku alles) ja loputa kiirelt külma vee all — nii saad sõmera pasta ja erksavärvilised brokoliõisikud ühekorraga. Kuumuta keskmise kuumusega õlisel pannil hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta u 3-4 minutit. Lisa hakkliha ja kuumuta segades u 2-3 minutit, kuni liha on küpse moega. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega juurde pasta-brokoli ning riivi peale mozzarella. Kui segu tundub kuiv, lisa veidi pastakeeduvett. Võid katta panni kaanega ja paar minutit veel kuumutada, kuni juust on sulanud või küpseta toit lõpuni ahjus. Viimasel juhul kasuta kas eraldi ahjuvormi või kohe alguses kuumakindlat panni ning küpseta pastasegu 200-kraadi juures ahju ülemises osas u 5 minutit. Juust peab olema kindlasti küpsenud ja roog kergelt krõbe. Serveeri koos värske salati ja basiilikulehtedega!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare