Selle ploomihõrgutise jaoks tuleb teha liivataigna põhi, vaniljekreem ning ploomitäidis. Suured maiustajad ja kirglikud köögis toimetajad võivad juurde teha ka isetehtud jäätise, kuid viimase võib poelettidelt hankida.

Liivataigen:

1 muna
100 g suhkrut
200 g võid
300 g jahu
50 g metsapähkli jahu

Sega kõik komponendid kokku ja jäta pooleks tunniks külmkappi seisma. Pressi tainas pisikeste koogivormide põhja (kata ka ääred, et tekiksid korvikesed) ja küpseta ahjus 180 C juures 5 minutit.

Ploomitäidis:

300 g ploome (võib kasutada ka kompotiploome)
80 g pruuni suhkrut

Valmista ploomidest ja suhkrust kiire ploomimoos. Keeda moosi u 5 minutit.

Vaniljekreem (Sabayon):

7 munakollast
75 g suhkrut
1 vaniljekauna seemned
10 ml Vana Tallinna likööri
1 leht želatiini
100 g vahukoort

Vahusta munakollased poole koguse suhkru ja vaniljeseemnetega. Edasi aseta kauss kuumavee vannile ja jätka vahustamist veevannil kuni munakollase mass hakkab paksenema. Lisa želatiinivedelik ning lõpuks ülejäänud suhkruga kergelt vahustatud vahukoor ning Vana Tallinna liköör.

Jäätis:

130 ml piima
200 ml vahukoort (35%)
70 ml maitsestamata jogurtit
3 munakollast
Poole vaniljekauna seemned
½ tl noaga purustatud kadakamarju
30 ml Vana Tallinna likööri

Aja koor ja piim koos vaniljeseemnete ja kadakamarjadega kuumaks. Vahusta munakollased ning vala kuum piimsegu peale. Sega kuni mass hakkab muutuma kreemjaks. Jahuta mass ning lisa jogurt. Kui jäätisemasinat kodus pole, siis aseta segu sügavkülma ning sega iga 20 minuti järel kuni saavutate pehme jäätisemassi.

Vladislav Djatšuk on esimene Eesti kokk, kes Bocuse d’Oril jõudnud finaali. Restorani Tchaikovsky maitsetes on ta põiminud Prantsuse ja Vene retseptid kasutades prantslaste kokandusvõtteid ja modernset serveerimisviisi.