RETSEPT | Reede õhtuks ideaalselt sobiv kiire ja kerge tortiljapitsa!



RETSEPT | Reede õhtuks ideaalselt sobiv kiire ja kerge tortiljapitsa!
Foto: Varrak

See retsept on kõigile pitsasõpradele. Sel ei pruugi olla sama mõju nagu juusturikka täidisega pitsal, millel on krõbe põhi, aga see on odavam, kiirem ja palju saledam. Võid vabalt kattes muutusi teha, et üles ehitada oma unistuste pitsa.

Mida vajad?

4 peotäit noori spinatilehti
2 suurt tortiljat
200 g hakitud konserv­tomateid
200 g konservaedube, ­loputatud ja nõrutatud
½ tl kuivatatud punet
8 musta oliivi, poolitatud, kivid eemaldatud
250 g küpsetatud liha — mulle meeldib sink või külm ahjukana
2 suurt muna
soola ja pipart
serveerimiseks salati­rohelist – soovi korral

Valmistusviis

Aja kannus vesi keema ning eelkuumuta ahi 230 kraadini (pöördõhurežiimi puhul 210 kraadi, gaasiahju märk 8).

Pane spinat suurele sõelale ning kalla kannust peale keeva vett, kuni spinat on närbunud. Lase kiiresti kraanist külma vett peale, seejärel pigista kätega võimalikult palju vedelikku välja.

Aseta tortiljad nakkumatu pinnaga küpsetusplaadile. Sega kokku tomatid, aedoad ja pune, määri tortiljadele. Jaga närbunud spinat võrdselt tortiljadele, seejärel puista peale oliive ja liha. Tee iga tortiljapitsa keskele väike süvend ja löö sinna muna. Maitsesta pitsasid soola ja pipraga, seejärel torka kuuma ahju ja küpseta 12 minutit või kuni ääred on pruunistunud ja munavalge hüübinud.

Seotud lood:

Libista pitsad vaagnale ja serveeri suure rohelise salatiga — või pista lihtsalt kohe pintslisse.

Retsept pärineb Joe Wicksi raamatust "LEAN IN 15. Söö rohkem, treeni vähem, püsi heas vormis 15 minuti kavaga".

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare