Kinoasalat brokoli ja avokaadoga

Neljale
Valmistusaeg: 30 minutit

Valgurikas kinoa ehk Tšiili hanemalts on väärt tooraine igas köögis. See salat täidab hästi kõhtu ja sisaldab samas palju organismile kasulikku. Harissa võib soovi korral retseptist välja jätta, kuid see Põhja-Aafrikast pärit piprapasta annab toidule sooja vürtsikust ja on tegelikult päris praktiline ost. Otsi seda suurematest kauplustest või vürtsipoodidest.

2 dl vett
1 dl kinoad
250 g brokolit
200 g keedetud kikerherneid
5 rohelist sibulavart
2 avokaadot
kaks suurt peotäit spinatit või mangoldit serveerimiseks peotäis hakitud mandleid, poole granaatõuna seemned ja värsket peterselli
Kaste: ühe sidruni mahl
4 sl oliiviõli
0,5 tl harissat, soovi korral
1 tl vedelat mett
soola, pipart

  • Lase 2 dl veel väikeses potis keema tõusta, lisa kinoa ja näputäis soola. Keeda 5 minutit, seejärel keera kuumus kinni, kata pott kaanega ja jäta kinoa umbes 10 minutiks hauduma. Jahutamiseks laota paisunud kinoa suurele taldrikule laiali.
  • Samal ajal auruta või keeda brokoliõisikuid 10 minutit, kuni need on veel kergelt krõmpsud. Kalla kohe külma veega üle ning nõruta. Loputa ja nõruta kikerherned ning haki sibulavarred. Tõsta ettevalmistatud salatiained kaussi. Poolita avokaadod, tükelda viljaliha koore sees ja tõmba lusika abil tükid salatisegu hulka.
  • Sega kokku kaste, vala salatile ja sega läbi. Puista peale granaatõuna-seemneid, hakitud mandleid ja peterselli.

Taimsed argiroad
Britt Paju

72 lk, pehmed kaaned

Selle raamatu eesmärk on näidata, et nii see kindlasti ei ole ning anda ka ideid igapäevaseks maitseküllaseks toiduvalmistamiseks eelkõige taimsetest komponentidest. Siit leiad mitmeid lihtsaid retsepte nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögilauale, aga ka käepärast eksootikat ja argiõhtust maiustamist. Raamatus on väärtuslik loetelu baastoiduainetest, mida iga taimetoidusõbra köögikapp võiks sisaldada, samuti hulk nutikaid nippe igapäevase toiduvalmistamise lihtsamaks muutmiseks.