21.10.2014, 15:00
RETSEPT: täna televiisorit vaadates näksi tervislikult — leivaõhikud lõhe-tartariga
FOTO:
Leivaõhikud ehk leivatsipsid on ahjus küpsetatud õhukesed leivaviilud. Värskest leivapätsist on raske õhukesi viile lõigata, seepärast võiks kasutada juba natuke kuivanud leiba või panna värske leib enne viilutamist pooleks tunniks sügavkülma.
Viiluta kuivanud või natuke külmunud leib nii õhukeselt, kui suudad, ja pane 200 °C ahju. Küpseta, kuni servad tõmbuvad pruunikaks. Anna lauale koos lõhe-tartariga.
Lõhe-tartar
300 g lõhefileed
1 väiksem punane sibul
soola, rosee- ja musta pipart
1–2 sl sidrunimahla
Eemalda kalal luud, lõika filee naha küljest lahti ja haki peeneks. Haki ka sibul peenelt, sega kalaga ning maitsesta soola, musta ja roseepipra ning sidrunimahlaga. Lase toatemperatuuril vähemalt 15 minutit maitsetel ühtlustuda.