RETSEPT | Vaesed soolased rüütlid ehk laisa inimese pannkoogid kahe juustuga


RETSEPT | Vaesed soolased rüütlid ehk laisa inimese pannkoogid kahe juustuga
Foto: Ragne Värk

Mulle meenutavad vaesed rüütlid pigem pannkooke ja seetõttu sobivad need ka seda nime kandma ülimalt hästi. Tõsimeelseks rüütlite austajaks hakkab ka kõige pirtsakam sööja ja tõenäoliselt on selles “süüdi” nende pannukate tummine, aga samas kohev olemus, mida kõike kroonib kahe eri juustu võlu. Roog sobib ideaalselt hommikusöögiks, eriti veel siis, kui kaaslaseks on toorsink või mõni muu soolakas lisand — toorpeekon või soolalõhe.

Kogus: 8–10 tk

  • 2 muna
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 0,5 tl soola
  • u 8 saiaviilu
  • riivitud juustu
  • murendatud sinihallitusjuustu
  • Serveerimiseks:
  • toorsinki või –peekonit
  • maitserohelist
  • pipart

Sega munad jogurti ja soolaga ühtlaseks. Seejärel kasta saiaviilud üksteise järel mõlema poolega jogurtisegusse. Eemalda üleliigne jogurt, aseta saiad alusele ja tõsta need külmkappi umbes 15 minutiks maitsestuma. Seejärel kuumuta pannil õli ja küpseta saiad nõrgal kuumusel ühelt poolt kuldpruuniks. Pööra ümber ning raputa igale viilule kohe peale 1 tl murendatud sinihallitusjuustu ja 1 sl riivitud juustu. Kata pann kaanega ja lase küpseda seni, kuni juust on sulanud ja saiad on ka alt kuldsed. Serveeri kohe koos meelepäraste lisanditega!

Tähelepanek: lisa jogurtisegusse pisut purustatud küüslauku!

Retseptid pärinevad raamatust Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma.


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare