Kui on tarvis pidulikumat torti ja käepärast pole ilusat klaasist anumat, vooderda suur kauss toidukilega, mis omakorda pintselda kergelt üle toiduõliga ja lao tort sinna sisse. Kui tort on külmas üleöö tõmmanud, saad selle kausist välja lüüa ning serveerida sarnaselt pashale. Kaunis must-valge siiruviiruline tort on sellisena tõeline vaatamisväärsus, mis ka keele alla viib.

Jagub 12le:  

- 500g riivleiba

- 100g võid

- 4 spl suhkrut

- 1 kg kohupiimapastat (vanilli või õuna)

- 500g õunamoosi  

Rösti suurel pannil keskmisel kuumusel riivleib, või ja suhkur. Sega pidevalt, kuni leib aromaatseks muutub ja natukene tumedamaks küpseb. Ole ettevaatlik, et see põhja ei kõrbeks.

Kui leib on röstitud, lase sel 10 minutit jahtuda. Nüüd lao kaussi kihiti riivleib ja kreem, ühe kihi vahele jääb ainult moos. Viimaseks kihiks arvesta riivleib. Jäta mõneks tunniks kuni üle-öö külmkappi tõmbama, serveeri kas otse kausist või kummuta toidukile abil serveerimisalusele. Sobib valmistada ka individuaalse magustoiduna väikestesse pokaalidesse-klaasidesse.