RETSEPT | Vanaema salanipp lastele muna söötmiseks: munad Birminghami moodi

 (5)
RETSEPT | Vanaema salanipp lastele muna söötmiseks: munad Birminghami moodi
Pilt on illustreerivFoto: Toa Heftiba/Unsplash

Selle retsepti sain kunagi nõukaajal ühest Eesti telefilmist "Tädi Rose" ja olen seda teinud oma lastele ja nüüd ka lastelastele. Filmis õpetas vanaproua tegema rooga "Munad Birminghami moodi".

Muna lapsed muidu meil eriti süüa ei taha, ainult saiakooriku sees või õhukestes pannkookides.

Vajaminevad aineteks on:

  • 2-3 muna
  • 4 saiaviilu, (mina kasutan Kirde saia või Saibi)
  • rohelist sibulat või porrut (hakitud)
  • 4 viilu tomatit
  • riivitud juustu
  • tilli

Valmistamine:

  1. Saia või sepiku sisu pudistada välja, et jääks seest tühi terve koorik.
  2. Munad kloppida kausis ja lisada rohelist sibulat või porrut.
  3. Pannile natuke võid ja siis seest tühjad saiad pannile.
  4. Siis aseta iga saia keskele tomativiil.
  5. Kallata segu koorikute sisse, peale raputada riivitud juustu.
  6. Ja keerata kuumus pliidil väiksemaks, et saiad ära ei kõrbeks.
  7. Kui on küpsenud, siis raputada peale tilli.
  8. Mina ei maitsesta soolaga, sest juust annab küllalt soolasust.

Sinna saiakoorikute keskele võib panna mida iganes: singikuubikuid, vorstiviile, küpsetatud kanatükikesi. Kui kasutan sinki või vorsti, siis juustu peale ei raputa, sest tulemus võib olla väga soolane ja vänge.

Olen teinud ka magusa sisuga, siis panen marjad keskele ja valan nad klopitud munaseguga üle.

Seotud lood:

Naistekas on hetkel käimas lõbus retseptiloos, mille võitja saab auhinnaks vinge pottide-pannide komplekti.

Mida osalemiseks tegema pead? Saada meile naistekas@delfi.ee mõni retsept, mille abil valmib maitsev roog, mis meeldib just su lastele või jaga hoopis mõnda head retsepti, mille järgi sinu lapsed ise endale peale kooli maitsva roa valmistavad. Mis põhiline: retsept ei tohi olla kokaraamatust näpatud, vaid päris teie enda oma!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare