RETSEPT: võileivatort suitsutursa ja krevettidega
16 käärust saab neljakihilise tordi, millel alumiseks ja pealmiseks täidiseks on suitsutursamääre, keskel kreveti-toorjuustumääre ning katteks hakitud paprika ja krevetid.
1 päts heledamat rukkileiba (16 viilu)
paksemate täidiste puhul leiva niisutamiseks kalapuljongit
Suitsutursatäidis
200 g puhastatud suitsuturska
80 g majoneesi
80 g hapukoort
1 punane paprika
jupp porrulauku
soola, musta pipart
Krevetitäidis
2 dl krevette
100 g toorjuustu
100 g hapukoort
hakitud tilli
sidrunimahla
soola, musta pipart
Katteks
150 g toorjuustu
50 g hapukoort
50 g majoneesi
tilli, peterselli või murulauku
krevette, punast paprikat
Lõika leivaviiludel ääred ära ja lao neljast viilust tordile põhi. Tõsta sellele esimene täidisekiht ja kata taas leivaviiludega. Jätka seni, kuni kõik viilud on laotud tordiks. Kui täidised on paksemad, immuta leiba kalapuljongiga. Mässi tort toidukilesse ja jäta järgmise päevani külmikusse. Viimistlemiseks sega toorjuustust, hapukoorest ja majoneesist kreem, millega määri tort külgedelt ja pealt ühtlaselt kokku. Külgedele suru hakitud maitserohelist, pealt kaunista hakitud paprika ja krevettidega.