16 käärust saab neljakihilise tordi, millel alumiseks ja pealmiseks täidiseks on suitsutursamääre, keskel kreveti-toorjuustumääre ning katteks hakitud paprika ja krevetid.

1 päts heledamat rukkileiba (16 viilu)

paksemate täidiste puhul leiva niisutamiseks kalapuljongit

Suitsutursatäidis

200 g puhastatud suitsuturska

80 g majoneesi

80 g hapukoort

1 punane paprika

jupp porrulauku

soola, musta pipart

Krevetitäidis

2 dl krevette

100 g toorjuustu

100 g hapukoort

hakitud tilli

sidrunimahla

soola, musta pipart

Katteks

150 g toorjuustu

50 g hapukoort

50 g majoneesi

tilli, peterselli või murulauku

krevette, punast paprikat

  

Lõika leivaviiludel ääred ära ja lao neljast viilust tordile põhi. Tõsta sellele esimene täidisekiht ja kata taas leivaviiludega. Jätka seni, kuni kõik viilud on laotud tordiks. Kui täidised on paksemad, immuta leiba kalapuljongiga. Mässi tort toidukilesse ja jäta järgmise päevani külmikusse. Viimistlemiseks sega toorjuustust, hapukoorest ja majoneesist kreem, millega määri tort külgedelt ja pealt ühtlaselt kokku. Külgedele suru hakitud maitserohelist, pealt kaunista hakitud paprika ja krevettidega.