Kristina ütleb, et hommikul lastakse isal kauem magada ja hommikusöök serveeritakse voodisse. Hommikuks valmistatakse isale peekoni-muna korvikesi. Pärastlõunaks meisterdatakse kogu perega kanaburgereid ja õhtuks teeb naine koos lastega maiasmokast pereisale šokolaadikooki.

Hommikuks: peekoni-muna korvikesed

Maxima kommertsjuht ütleb, et on raske leida meest, kellele ei meeldiks peekon. Samuti on peekoni-muna korvikesi ülimalt lihtne valmistada. Samuti ei nõua nende tegemine palju aega.

Vaja läheb: muna, pisut paksemat peekonit ja muffinivormi

Tee nii: kui kasutad õhukest peekonit, siis prae seda maksimaalselt 3-4 minutit. Paksema peekoni korral, prae seda 5-8 minutit. Kindlasti ära prae peekonit lõpuni, sest paned selle ju veel munaga koos ahju. Pärast peekoni praadimist tõsta peekon köögipaberile nõrguma. Kui peekon on saanud piisavalt nõrguda, aseta peekoniviilud muffinivormi ümbriseks. Nüüd lisa igasse pesasse muna, puista peale meresoola, musta pipart ja pista vorm 200 kraadi juures kuni 15. minutiks ahju.

Pärastlõunaks: mehine kanaburger

Kristina sõnul valitakse ostukorvi värsketest lihatoodetest aina enam linnulihatooteid. Nii on tal plaanis kogu perega pühapäeval valmistada just kanapihviga burgereid, maitsva salsa ja isetehtud avokaadokastmega.

Salsa jaoks läheb tarvis: tükelda 2 keskmist tomatit, haki 1 väike punane sibul, haki ½ jalopeno pipart, millest eemalda seemned, 1 laim, millest mahla pigistada salsale, haki maitse järgi koriandrit, maitsestamiseks soola ja pipart

Avokaadokaste: Tambi avokaado viljaliha katki ning sega sellesse vähemalt 1 hakitud küüslauguküüs. Samuti lisa maitse järgi soola ja pipart. Kui tundub, et segu on liialt paks, siis lisa sellesse supilusikaga vett.

Kanapihvi tegemiseks: 600g kanahakkliha, tšillipulbrit, supilusikas Kreeka jogurtit, 1 muna, soovi korral võib lisada ka saiakrutoonikesi. Sega kõik koostisosad omavahel ja mätsige lastega koos sobivas suuruses pihvid. Kui on võimalus õues kanapihve grillida, siis seda vahvam. Pihvid on valmis kui nad ei kleepu enam grilli külge. Mõlemat poolt grilli 3-5 minutit. Kui teed pihve ahjus, siis küpseta pihve ahjus 200 kraadise kuumuse juures 10-15 minutit kuni pihvid on kenasti kuldpruuniks läinud.

Burgerisaiad lase ka kergelt grillilt läbi või korraks ahjust. Määri saiale avokaadokastet, aseta maitsev pihv sellele ja siis omakorda veel meelepärases koguses salsat ja voila – head isu!

Õhtuks: isadepäeva šokolaadikook

Kristina ütleb, et mehed teevad poes vähem impulssoste kui naised. Ehk kui naistel jõuab ostukorvi näiteks mitu erinevat magusat vahepeala, siis meeste ostukorvis on magusavalikust peaasjalikult alati šokolaadikook. Kuidas üks lihtne ja maitsev šokolaadikook lastega koos pereisale valmistada, sellest juba lähemalt.

Vaja läheb: 2-3 muna ja tumedat küpsetusšokolaadi

Tee nii: murra järjest šokolaad tükkideks ja sulata see madalal kuumusel. Seni kuni šokolaadi sulatad, eralda munavalged kollastest. Munavalged löö tugevaks vahuks. Nüüd võta anum sulanud šokolaadiga ja vala sellele aeglaselt munavalgevaht. Seni kuni vahtu valad, sega samal ajal šokolaadisegu. Nüüd on sul ilus šokolaadine tainas. Vala see sobivasse koogivormi ja küpseta 170-180 kraadi juures kuni pool tundi. Mõnusalt pehmele šokolaadikoogile saad serveerimisel lisada ka just seda jäätist, mida sinu pere maiasmokk kõige enam armastab.

Mõnusat isadepäeva!