06.08.2018, 17:00
RETSEPTID | Kaks suurepärast suvikõrvitsatoitu kõigile, kel aias uputus
FOTO:
Pea igaüks, kellel on aed, seisab praegu silmitsi suvikõrvitsauputusega. Nendega on ju nii, et isegi kui sul on ainult üks taim, on saak üüratu. Leidsime ajakirja Sensa värskest numbrist kaks väga mõnusat retsepti suvikõrvitsast ja jagame neid ka Naisteka lugejaga. Proovi järele!
PESTOTÄIDISEGA SUVIKÕRVITS
- 1-3 õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvitsat
- 1 ribadeks lõigatud punane paprika
- 1 ribadeks lõigatud kollane või roheline paprika
- 1 ribadeks lõigatud porgand
- maitse järgi idandeid
- värskelt jahvatatud pipart
Spinatipesto:
- 1 tass basiilikut
- 1 tass spinatit
- 1 küüslauguküüs
- 1 peotäis Kreeka pähkleid
- 2 sl esimese külmpressi oliiviõli
- Himaalaja soola
Valmistamine:
- pane kõik pesto koostisained köögikombaini või kannmikserisse ja sega, kuni saavutad soovitud konsistentsi, maitsesta
- kata suvikõrvitsaviilud pestokihiga, seejärel lisa idandid ja köögiviljad
- keera rulli ja kinnita hambatikkude abil
- puista üle värskelt jahvatatud pipraga
TÄIDETUD SUVIKÕRVITS
- 2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
- 1/2 sibulat
- 1/4 tassi musti oliive
- 1/2 tassi kirsstomateid
- 1 sl hakitud värsket basiilikut
Kaste:
- 1 suur värske tomat
- 1/2 tassi päikesekuivatatud tomateid
- 2 datlit
- näputäis soola
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl oliiviõli
- maitseks punet, basiilikut ja tüümiani
Valmistamine:
- aseta kõik kastme koostisosad kannmikserisse ja sega vedelaks kastmeks
- lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja puhasta keskmine osa sisust
- täida lohk kastmega ja lisa seejärel tükeldatud sibul, oliivid ja kirsstomatid
- aseta täidetud suvikõrvits üheks-kaheks tunniks dehüdraatorisse
- serveerimisel puista üle värske basiilikuga
Head isu!
Allikas: ajakiri Sensa