KÜÜLIKULIHA STROGONOV
kahele

Või (82 %) 50 g
Küülikuliha 200 g
Mugulsibul 100 g
Küüslauk 20 g
Puravikud (või pruunid šampinjonid) 100 g
Valge vein 50 g
Hapukoor 75 g
Koor (35%) 75 g
Dijoni sinep 1-2 spl
Lehtpetersell 10 g
Murulauk 5 g
Must terapipar maitse järgi
Maldon sool maitse järgi

Lõika küülikulihast ribad, kuumuta pannil võis tükeldatud sibula ja purustatud küüslauguga, lisa puravikud ja jätka kuumutamist. Seejärel lisa valge vein ja hauta mõned minutid, et alkohol aurustuks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga ja lisa vesi. Hauta mõned minutid tasasel tulel. Lisa vahukoor, lase vaikselt keema tõusta ja lisa pidevalt segades hapukoor ja sinep — vahetult enne serveerimist lisa ka tükeldatud maitseroheline. Naudi koos värskelt keedetud kartuliga või röstitud tumeda seemneleivaga.

PRAETUD KALKUNILIHA KOTLET
kahele

Hakitud kalkuniliha 200 g
Mugulsibul 40 g
Tšillipipar 5 g
Koriander 5 g
Mesi 2 tl
Seesamiseemned (heledad) 1 spl
Seesamiseemned (tumedad) 1 spl
Maldon sool maitse järgi
Must terapipar maitse järgi
Või (selitatud) 100 g
Pikk sai 6 viilu
Pestokaste 4 spl
Kitsejuust 2 viilu
Rukolasalat 30 g
Kirsstomatid 6 tk
Röstitud kõrvitsaseemneõli 2 spl

Sega omavahel hakitud kalkuniliha, peeneks hakitud mugulsibul, tšillipipar ning koriander. Maitsesta hakklihasegu mee, soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga ning sega ühtlaseks. Vooli kätega väikesed kotletid ning paneeri seesamiseemnetes, prae selitatud võis kuldkollaseks ning serveeri koos pestoga maitsestatud bruschetta’de, rukolasalati, kirsstomatite ja röstitud kõrvitsaseemneõliga.