Sa vajad:

9 M-suuruses muna
sool ja pipar
või praadimiseks

Salat

1 suur greip
4 spl palsamiäädikat
6 spl oliiviõli
2 Rooma salatit
100 g parmesani õhukeste viiludena

Täidis

1 peotäis värsket sparglit, keedetuna (või 1 purk)
200 g värskeid kooritud krevette (või külmutatud)
1⁄2 peotäit tilli

Valmistamine:

Koori greip ja lõika pool viljalihast peenteks viiludeks. Aseta kõrvale.
Pressi teisest greibipoolest mahl välja ja keeda kuni sellest on järele jäänud 1 spl. Lisa palsamiäädikas, oliiviõli, sool ja pipar. Sega kaste salatilehtede ja parmesaniga.
Vahusta munad soola ja pipraga. Vala munasegu kuumale võiga pannile. Kui omlett hakkab tahenema, aseta see kuumuskindlale alusele. Kaunista sparglitega ja lükka alus ahju 150° juurde 10 minutiks. Serveeri soojalt krevettide, tilli, salati ja greibifileedega.

Munad õunte ja määrdejuustuga


Sa vajad:

1 suur õun
1 suur peotäis kooritud maapirne
1 spl hakitud salveid
1 spl (ääreni) jahu
sool ja pipar
50 g määrdejuustu
3 L-suuruses muna
või määrimiseks

Valmistamine:

Lõika õunad ja maapirnid suuremateks tükkideks, sega omavahel salvei, jahu, soola ja pipraga. Sulata määrdejuust madalal kuumusel kastrulis, võta pliidilt ja sega sisse munad. Kalla õuna ja maapirnisegu võiga määritud anumatesse ja vala peale munasegu. Munasegu ei pea tükke üleni katma. Küpseta 180° juures umbes 20 minutit. Võta välja ja naudi.

PS. Seda võib süüa ka praetud kanaliha, vasikaliha või muu sarnase juurde.

Karamelline ananassiomlett rummi-rosinakastmes

Sa vajad:

1 ananass
1 vanillikaun
150 g roosuhkrut
4 M-suuruses muna
1 dl rummi
50 g rosinaid

Valmistamine:

Koori ananass, lõika see 1 cm paksusteks viiludeks ja lõika südamik välja. Kraabi vanillikauna sisu välja ja sega see 50 g roosuhkruga. Pane segu pannile ja lase suhkrul sulada, ilma et see pruunistuks. Prae ananassiviile suhkrus, kuni nad on õrnalt kuldsed. Pane viilud kuumuskindlale alusele, vahusta 4 muna ja vala need ananassidele peale. Küpseta ahjus 175° juures umbes 20 minutit. Raputa peale 50g roosuhkrut ja karamelliseeri ahjus grilli all, kuni ülemine osa on kuldpruun.
Keeda rummi ja rosinaid 50 g roosuhkruga kuni suhkur on lahustunud.
Serveeri ananassimagustoitu soojalt, kõrvale vala rummi-rosinakastet.

Karamelliseeritud õunaomlett vanillikastmega

Sa vajad:

8 M-suuruses muna
või praadimiseks

Õunakompott

2 õuna
50 g suhkrut
2 spl vett
2 kardemonikauna, kergelt purustatud

Vanillikaste

2 munakollast
2 dl kohvikoort
25 g suhkrut
1 vanillikaun, poolitatud
Karamell
suhkur
1 dl vett