RETSEPTID | Nädalavahetusel katsetamiseks: hapukoorekastmega krevetid või hoopis tuunikala Aasia moodi


RETSEPTID | Nädalavahetusel katsetamiseks: hapukoorekastmega krevetid või hoopis tuunikala Aasia moodi
Foto: maxima

Miks mitte proovida nädalavahetusel mõnda maitsvat kalarooga? Maxima jagab kaht retsepti: ühel juhul on tegemist hõrgu viburhännakuga ja teisel juhul kiirestivalmiva tuunikalaga aasia moodi. Andkem kõhule gastronoomilist naudingut!

Hapukoorekastmega krevetid

Vaja läheb:

  • Keedetud, sulatatud vannamei viburhännak ehk keedetud krevetid - 1 kg
  • hapukoorekaste - 2 klaasi
  • koorevõi - 1 supilusikatäis
  • riivjuust - 2 supilusikatäit

Tee nii:

Keedetud krevetid puhasta kestast ja lõika tükkideks. Asetada krevetid panni keskele, nende ümber sea praetud kartuli viilud. Vala kõik üle hapukoorekastmega, puista üle riivjuustuga ja küpseta praeahjus kuni pruunistumiseni.

Tuunikala Aasia moodi

Tuunikala sisaldab ohtralt valke ja selliseid vitamiine nagu A-, D- ja E. Ka ei puudu mineraalained nagu kaalium, raud ja fosfor.

Vaja läheb:

  • Tuunikala filee – 500 g
  • Küüslauguküüs – 1 tk
  • Peenestatud petersell - 2 spl
  • Vürts - ¼ tl
  • Must pipar - ½ tl
  • Sidrunimahl - 1 spl
  • Apelsinimahl - ¼ tassi
  • Sojakaste - ¼ tassi
  • Oliiviõli - 2 spl

Tee nii:

Aasia marinaadi valmistamiseks sega 1 peenestatud küüslauguküüs, 2 spl peenestatud peterselli, ¼ tl vürtsi, ½ tl musta pipart, 1 spl sidrunimahla, ¼ tassi apelsinimahla, ¼ tassi sojakastet ja 2 spl oliiviõli. Vala marinaad kalalõikudele ning lase neil umbes 2 tundi külmkapis marinaadis rahumeeli seista. Prae pannil keskmisel tulel. Lisanditena paku riisi aedviljadega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare