Teisipäev:

Läätsesupp

Potti läheb õli, mille sees hauta sibul ja küüslauk pehmeks. Lisa läätsed, vesi, püreestatud tomat (talvel lisan ka paar spl tomatipastat), paar viilutatud porgandit, kaks lehte loorberit ja soola-pipart. Niisama on ka väga hea süüa, aga eriti hästi sobib fetajuust kõrvale tükina või peale pudistada.

See on suhteliselt odav, valmib kergesti ja on väga tervislik. Järgmisel päeval võib lisada allesjäänud läätsesupile riisi — ei kõla kuigi eriliselt, aga on mu mehe arvates isegi maitsvam kui läätsed eraldi.

Läätsed annavad 100 g kohta 24 g valku!

Reede:

Kartulivorm

Keeda kartulid (nii koorega kui ilma). Kuni need natuke jahtuvad, pane ahi sooja ja prae hakitud sibulad panni. Lao ahjuvormi kihiti kartulid ja praesibul. Vala peale lahtiklopitud muna-piima segu. Puista soola -pipart ka nii segusse kui kihtide vahele,peale raputa riivjuustu. Küpseta, kuni juust on kergelt pruun ja munasegu küps. Kui lihata kuidagi ei saa, pane ühe kihina vorsti, viinerit, sinki või hakkliha.
Juurde sobib külm kaste. Sega majonees, hapukoor, peeneks hakitud till, hakitud marineeritud kurk ja maitseained. Kui kaste tundub liiga paks, lahjenda kurgivedelikuga. Head isu!

Laupäev:

Pasta bolognese

500g spagette, muud pastat. Hinnaks 0.65, ise kasutan toiduabi pastat,saab odavamalt.
2 väikest pakki tomatipastat kõige odavamat.Hinnaks kusagil 50 senti pakk
Kõige odavam juust maitse järgi.Ise panen keskmiselt 30-50 g. 200g paki maksumus 1.20 kusagil.Jätkub tükiks ajaks.

400 g hakkliha.Sobib nii siga kui veise. Ise kasutan meelsasti nende segu.Tartu turuhoonest saab kilo kätte 2.56 euriga.

Sorts koort, aga võib ka ära jätta.

Maitseaineteks küüslauku, 2-5 küünt, basiilikut või vahemere ürdisegu.Viimast kahte maksimum 1 tl liitri kastme peale.

Pane makaroni vesi keema, lisa sool. Kui vesi on peaaegu (rõhutan, ei tohi veel keeda) keema läinud, hakka hakkliha praadima. Kui vesi keeb, viska makaronid sinna sisse.
Samal ajal, kui hakkliha on praadinud (ära pruunista) lisa hakitud küüslauk, lisa tomatikaste, lase keema tõusta .Lisa basiilik, hakka juustu sisse riivima. Sega hoolikalt takistamaks juustu tükki tõmbumist. Kui juust sulanud, võid lisada hapukoort veidi.
Kui makaronid on pehmed, kurna need ning lisa kaste neile peale, sega hoolikalt.

Valmimisaeg on täpselt nii kaua kui makarone keedad, ehk siis keskmiselt 15 minutit vee keema panemise hetkest, kuid võib varieeruda. Rõhutan, et seda versiooni ei tohi kaua keeta, muidu juust hakkab seal sees tükke tegema, rasv eraldub muust kastmest ja muud sellist.

Potitäie (kusagil 5 l) maksumus on umbes 3 eurot. Minu puhul siis veidi vähem, kuna pasta eest ma maksma ei pea. 1 potitäis sisaldab umbes 6 keskmist portsjonit, ühe portsjoni hind seega 0.50 eurot.

Pühapäev:

Seenesupp

Hautasin vähese õliga hulga sibulat, lisasin kruupi ja vett. Kui kruubid pehmed, lisasin seened ja hakitud vorsti. Enne söömist puistasin peale tilli ja murulauku.