Vanaema rabarberikook

2-3 muna ja 1 klaas suhkrut — hõõru need omavahel kokku. Seejärel lisa 1 klaas petti, 1 klaas jahu, pool teelusikatäit soodat ja veidi soola. Sega ning pane kaussi ka 2-3 klaasi tükeldatud rabarberit.

Sega kõik ühtlaseks massiks ja kalla ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Head isu!

Rabarberikook lehttaignaga

400 gr lehttainast
määrimiseks muna

Rabarberitäidis:
1 sl mett
300 gr tükeldatud rabarbrit
2 sl suhkrut
kaneeli

Mandlikreem:
75 gr võid
75 gr suhkrut
1 sidrunit (riivitud koor)
1 muna
75 gr jahvatatud mandleid
1 sl nisujahu

Purusegu:
55 g võid
1.5 dl nisujahu
2 sl suhkrut

Valmistusviis
Rulli lehttainas 24x24cm suurusele ahjuplaadile ja määri pealt munaga. Tee ülejäänud tainast ääred, et rabarbrimass küpsemise ajal välja ei nõrguks. Pane 20 minutiks külma. Sulata potis mesi, lisa rabarbritükid, suhkur ja kaneel. Kuumuta 20 minutit ja lase seejärel veidi jahtuda. Torgi lehttainasse kahvliga augud ja küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit. Purusegu jaoks haki toasoe või ja jahu ning lisa suhkur. Mandlikreemi jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa sidrunikoor ja lahtiklopitud muna. Sega hulka jahvatatud mandlid ja jahu ning määri kreem eelküpsetatud põhjale. Kata jahtunud rabarbriseguga ning raputa peale purusegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Rabarberi-kohupiimakook

Taigen:

200 gr margariini
100 gr suhkrut
500 gr jahu
1 tl soodat
1 tl 30%äädikat
2 sl hapukoort

Täidis:
500 g kohupiima
1 kl suhkrut(aga pange ikka maitse järgi)
3 muna
1 tl vaniljesuhkrut
umbes 1 kg rabarberit
1-2 tl kaneeli
1 kl suhkrut

Valmistusviis

Panna kõik taigna ained kaussi ja mikseri taignakonksudega segada purutaoliseks.
Siis mõtteliselt see pooleks jagada.
Segada omavahel suhkur munad ja kohupiim.
Rabarber tükkideks lõikuda.
Nüüd määrida rasvainega koogivorm.
Puistata üks osa taignast vormi põhja.
Siis panna taigna peale rabarberitükid mis on vahetult enne taigna peale panemist segatud suhkru ja kaneeliga.

Nüüd pane see vedel kohupiimamass rabarberitükkide peale.
Ja kõige lõpuks puista kook üle teise puru osaga.
Pane ahju ja küpseta umbes 45 minutit 175°C juures.

Head küpsetamist!

Ja kui kook ei isuta, siis võta niisama rabarber kätte ja asu nosima. Miks? Loe siit: 10 head põhjust sel kevadel ohtralt rabarberit süüa