Pitsad — laste lemmikud

6 Leiburi Etnia lavašši (Armeenia)
u 5-6 sl tomatipastat
soola,pipart,
cayenne pipart
100 g singiviile
100-150 g riivitud juustu
värsket tüümiani

Määri lavaššidele tomatipasta. Raputa peale maitseks veidi soola, pipart ja cayennepipart. Seejärel lõika singiviilud ribadeks ning aseta pitsadele. Raputa üle riivitud juustuga. Küpseta pitsasid ahjus 180 kraadi juures kuni juust on pealt sulanud. Pärast ahjust tulekut puista peale tüümiani.

Mini-quesadillad

6 Leiburi Etnia lavašši (Armeenia)
6 tl toorjuustu
6 tl konservmaisi
6 tl paprikat kuubikuteks lõigatuna
50 g riivitud juustu
100 g suitsukanaliha,tükeldatuna

Määri lavaššidele toorjuust. Selle peale laota ülejäänud ained. Murra lavaššid kokku kolmnurgaks ning prae õliga piserdatud pannil lavaššikolmnurgad mõlemalt poolt krõbedaks.

Suupisterullid gruusiapärase munasalatiga

6 Leiburi Etnia lavašši (Kaukaasia)
4 keedetud muna
50 g toasooja võid
2 sl adžikat
2 sl peterselli, peeneks hakituna
2 sl koriandrit, peeneks hakituna
1 sl linaseemneid
soola -pipart
Salatilehti

Haki munad ning sega kokku võiga. Lisa adžika, maitserohelised, linaseemned. Maitsesta. Laota munasalat lavaššidele. Pane peale salatilehed. Rulli lavaššid kokku. Lõika iga rull kolmeks. Paku suupistena. Soovitus:Valmista rullid juba varasemalt valmis ning vahetult enneserveerimist lõika lahti.

Juustutšipsid

5 Leiburi Etnia lavašši (Kaukaasia)
toasooja võid
5 sl parmesani, peenelt riivituna
5 tl rohelist sibulat, peeneks hakituna
soola,pipart

Määri lavaššidele õhuke kiht võid. Raputa igale lavaššile 1 sl parmesani. Kõige peale raputa roheline sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200 kraadi juures 5-7 minutit.
Soovitus:Soovi korral lisa enne parmesanipeale raputamist lavaššidele peeneks hakitud küüslauku.

Banaani-õunapirukad neljale

8 Leiburi Etnia lavašši (Kaukaasia)
2 banaani
6 sl õunamoosi
0,5 tl kaneeli
2-3sl võid

Purusta banaanid kahvliga, lisa õunamoos ja kaneel ning sega ühtlaseks. Jaota banaanisegu lavaššidele(ära laiali määri). Murra ühed vastastikused ääred sissepoole (nii ei voola otstest täidis välja) ning seejärel rulli need pisikesteks pirukateks. Sulata potis või ning pintselda pirukad sulavõiga kokku. Küpseta ahjus 180 kraadi juures paar minutit või seni, kuni pirukad muutuvad pealt juba kergelt jumekaks. Serveeri tuhksuhkruga.