Sõbrapäeva RETSEPT: Kleepuvad magusvürtsised kanakintsud hirsi-tabbouleh salatiga



Sõbrapäeva RETSEPT: Kleepuvad magusvürtsised kanakintsud hirsi-<em>tabbouleh</em> salatiga
Foto: erakogu

Tahad täna sõpru või kallimat põneva õhtusöögiga üllatada? Proovi erinevaid rahvuskööke miksivat tervislikku õhtusööki — juba selle nimi on põnev!

Selles roas, mis koosneb maitsvast kanaampsust ja toitvast salatist, muutuvad riigipiirid häguseks. Tegemist on julgelt erinevaid rahvuskööke kokku miksiva naudinguga. Fusion on vahva moodus erinevate maade köökide parimaid palu kokku sobitada ja keegi ärgu öelgu, et nii ei tohi või ei saa. Kui maitsemeeled süües rahulolevalt nurru löövad, on eesmärk igati täidetud.

Toidus kohtuvad Mehhiko salsakaste, Aasia köögist tuttav seesamiõli ja sojakaste ning Lähis-Ida päritolu mõnus värskusest pakatav tabbouleh salat. Salati toitvaks elemendiks on Eesti köögis pigem Tuhkatriinu rollis olev hirss, mida tasuks kindlasti rohkem kasutada ja mitte ainult hommikupudruna.

RETSEPT: Magusvürtsikad kleepuvad kanakintsud

Kogus: 4-le

Valmistamisaeg: 40 minutit

Vaja läheb:

Loe veel

  • Ca 700 g kanakintsuliha (nahata ja kondita)
  • 3 sl Maggi Texicana Salsa kastet
  • 2 sl vedelamat mett
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • 1 sidruni mahl
  • 1-2 sl seesamiõli
  • 1 sl maisitärklist
  • 2-3 sl vett
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Seesamiseemneid
Seotud lood:

Valmistamine:
Esmalt valmista marinaad. Selleks sega omavahel salsakaste, sojakaste, mesi, küüslauk, sidrunimahl, seesamiõli ja tärklis. Maitsesta kana soola ja pipraga ning prae pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kanakintsud ahjunõusse ja kalla peale marinaad. Aseta 180 kraadini kuumutatud ahju küpsema ca 25-30 minutiks. Tõsta siis kuumus 220 kraadini või lülita sisse ahju grillrežiim. Piserda kanakintsud ahjupannil oleva marinaadiga pealt üle ning pruunista kanakintsusid mõned minutid. Serveerides puista peale seesamiseemneid.

RETSEPT: Ürdine tabbouleh salat

Iisraeli kööki kuuluv mõnus värske salat, kus tavaliselt kasutatakse bulgurit jääb väga maitsev ka hirssi kasutades. Selleks tuleb hirss keeta ja siis korralikult nõrutada. Hirss on väärtuslik teravili, mis sobib ka neile, kes gluteeniga väga hästi läbi ei saa või teadlikult üritavad gluteeni oma menüüs vältida. Värske münt koos teiste ürtidega muudab salati hästi värskeks ja suvikeks. Seda isegi talvisel ajal.

Kogus: 4-le

Valmistamisaeg: 30 minutit

Vaja läheb:

  • 1 dl hirssi, kuuma veega paar korda läbi pestuna
  • 1 tl Maggi Bio puljongipulbrit
  • 2 lühikest kurki, õhukeste viiludena
  • 5-6 redist, õhukeste viiludena
  • Paar peotäit kirsstomateid, tükeldatuna
  • 1 punane sibul, hakituna
  • Ohtralt hakitud ürte — peterselli, koriandrit, münti
  • Sidrunimahla
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Valmistamine:
Keeda hirss vastavalt pakendi juhistele Maggi Bio köögiviljapuljongiga maitsestud vees. Kurna ja jahuta. Sega omavahel redis, kurk, tomat ja sibul. Lisa hirss ning hakitud ürdid. Maitsesta salat sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga. Säti maitsed Sulle sobivalt paika ja lase veidi aega enne serveerimist veel „tõmmata“.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare