Söö kalkunit! Kaks kiiret, lihtsat ja väga tervislikku rooga kalkunilihast

 (3)
Söö kalkunit! Kaks kiiret, lihtsat ja väga tervislikku rooga kalkunilihast
Foto: Ragne Värk

Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul annab kaks argiõhtusöögi retsepti, milles on kasutatud kalkuniliha. Miks kalkunit rohkem sööma peaks, saad teada siit: Tervislik ja maitsev: 10 head põhjust kalkunilihasse armumiseks

Kalkuni ahjupirukas  

Seda vormirooga sobib süüa nii kuumalt kui külmalt. Tervislik ja madala energiasialdusega eine, mida sobib hästi ka järgmiseks päevaks tööle kaasa pakkida.

kaheksale

700 g Rannamõisa kalkuni rinnafileed

100 g külmutatud spinatit

4 muna

100 g täisterakaerahelbed

2 küüslauguküünt

meresoola

pipart

võid

Purusta blenderiga kaerahelbed, küüslauk ja spinat. Tükelda kalkuni rinnafilee võimalikult väikesteks tükkideks. Lisa munad, maitsesta ja sega kõik ühtlaselt kokku. Määri küpsetusvorm (26 cm läbimõõduga) võiga ning vala segu küpsetusplaadile. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta 40 minutit.

Kalkunisalat

Kiire eine, mis sisaldab palju valku, häid süsivesikuid ja rasvu! Sobib hästi ka peale treeningut taastumiseks!

kolmele

400 g Rannamõisa kalkunirinnafileed

250 g pruuni riisi

2 paprikat

1 suvikõrvits

lehtsalatit

meresoola

pipart

sidrunimahla

Keeda pruun riis. Lõika kalkuni rinnafilee väikesteks tükkideks ja prae keskmisel tulel. Maitsetsa soovi järgi (meresool, pipar, sidrun). Tükelda lehtsalat ja suvikõrvits. Pane kõik kokku ühte kaussi, lisa natuke oliiviõli ning vajadusel maitsesta.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare