23.07.2010, 00:00
Söödavad suverõõmud ongi valmis
Terveks nädalaks!
FOTO:
PILLE SOOVITAB: Meie aias on suvikõrvitsad võimust võtmas ning kasvuhoones esimesed tomatid punaseks värvunud. Maasikatest teeme aga seekord viimase roa ning janukustutamiseks valmib jälle üks imelihtne jook.
ESMASPÄEVAKS: Suvikõrvits basiilikukastmes
Maitsev ja lihtne valmistada. Hea lisand grillitud või suitsutatud kala kõrvale või ahjus küpsetatud toorvorstide juurde.
LOE RETSEPTI
TEISIPÄEVAKS: Maasika-tomati gazpacho
Populaarsele Hispaania külmsupile on siin lisatud maitseks ja värviks maasikaid. Tavalise gazpacho-supi puuviljasem ja kergem variant.
LOE RETSEPTI
LOE RETSEPTI
KOLMAPÄEVAKS: Suvikõrvitsa-kukeseenekaste
Mõnusalt kreemjas ja maitsev suvine kaste makaronide juurde.
LOE RETSEPTI
LOE RETSEPTI
NELJAPÄEVAKS: Tomati-kitsejuustupirukas
Mõnus lehttainapirukas, kus tomatid annavad kauni värvi ning kitsejuustu-küüslaugu-tüümianikiht särtsakust. Kasuta väikeseid küpseid tomateid - need jäävad pirukale ladudes ilusamad.
LOE RETSEPTI
LOE RETSEPTI
MAIUSTAMISEKS: Mannavaht maasikate ja valge šokolaadiga
Suve viimastest maasikatest võib kookidele vahelduseks teha hoopis šokolaadiga mannavahtu.
LOE RETSEPTI
LOE RETSEPTI
JANU TARBEKS: Imelihtne jäätee
Klassikalist jääteed ja -kohvi saadakse valmis tee- või kohvijoogi jahutamise teel. Suvisel ajal on aga palju lihtsam valmistada jääteed külmmeetodil, lisaks on valmis jook mahedama ja meeldivama maitsega.
LOE RETSEPTI
Selline oli seekordne nädal. Ilmsel sai kõige meelepärasem just taimetoitlastele. Järgmisel nädalal jagan ka mõningaid suviseid lihaga retsepte.
Pille Petersoo
http://nami-nami.blogspot.com/