Säilita niiskus

Mikrolaine ahjus toidu taas elluäratamise saladus on niiskus. Näiteks aseta niiske paberrätt sarvesaiale, hamburgerile või võileivale ning võid kindel olla, et sellisel kujul üles soojendatud pala maitseb palju paremini. Pitsa puhul võib äärmise kooriku ka enne ahju pistmist kraani all märjaks teha. Sellisel juhul ei jää viil krõbeda ja kõva koorikuga ega maitse ka nagu papp. Sama meetodit saab edukalt kasutada ka võileibade puhul. Paar tilka pihustatud vett muudavad kukli või leivaviilu pigem õhuliseks kui nätskeks.


Kastmed, praed, vedelikud
Praega on keerulisem lugu kui saiade ja pirukatega — siin pelgalt niiskest rätist ei aita. Näiteks riisi on soovitatav soojendada eraldi, lisades enne sellele niiskuse ja värskuse tekitamiseks juurde veidi vett. Kui on aga tegemist näiteks kanaroaga või mistahes muu kastmega, on mõistlik mikrolaineahjus sellel silma peal hoida ja aeg-ajalt segada.

Ka pisut jahtunud kohvi saab mikrolaineahjuga kenasti värskendada. Kui see on toatemperatuuril veidi seisnud, on maitse muutunud mõruks. Lisa vaid sorts vett, et kibedust kaotada ja pane mikroahju — jälgi ainult, et see keema ei läheks. Hea rusikareegel toidujääkide üleküpsetamise vältimiseks on „pool-ja-pool” reegel: pool võimsust ja pool aega. Reguleeri temperatuuriseade poole peale ning poolel küpsetamisel sega toitu nii, et see ühtlasemalt küpseks.


Kasuta õiget anumat
Kõik nõud ei sobi mikrolaineahjus toidu soojendamiseks. Kunagi ei tohi panna mikrolaineahju toitu metall- ega alumiiniumfooliumis. Uusimad terviseuuringud on soovitanud toitu ka mitte soojendada plastnõudes ja plastkiles. Kindel ja turvaline valik toidu soojendamiseks on klaastaldrik.

Kui järgid teinekord ülalkirjeldatud soovitusi, võid lausa üllatuda kui palju paremini mikrolaineahjus üles soojendatud toit võib maitseda.