Tarvis läheb:

1,5 kl jahu (parem on durum-jahu)
2 suurt muna
150g külmutatud või värsket spinatit
Natuke oliivõli või vett, kui tainas tuleb liiga kuiv

Valmistamine:

Keeda spinat pehmeks, kurna ja jahuta. Pigista spinatist välja nii palju vett kui võimalik ning haki väga peeneks. Proovi spinatist käte vahel teha pallike — see peaks tulema umbes kanamuna suurune.

Kalla jahu lauale või kaussi ja tee kuhja keskele auk, mis on piisavalt suur, et mahutada nii mune kui ka spinatit. Löö munad jahu keskele, seejärel pudista sisse spinat. Kahvli abiga sega munad ja spinat omavahel, seejärel sega see kõik jahuga. (Seda kõike võib ka köögikombaini abil kokku segada.) Kui segu kleepub liiga palju käte külge, lisa jahu ja sõtku korralikult läbi. Kui tainas on vastupidi, liiga kuiv, lisa oliivõli või vett.

Sõtku tainapalli käte vahel 8-10 minutit. Seejärel jaota tainas väiksemateks pallideks ja aja läbi pastamasina plaatideks ja seejärel spagettideks või tagliatelledeks. Kui pastamasinat ei ole, rulli tainarulli abiga 3-5mm paksused plaadid ja lõika terava noaga kitsad ribad.

Kuivata natuke aega spagette õhu käes (spetsiaalsel pastakuivatusrestil või lihtsalt tooli seljatoel) ning keeda rohkes soolaga maitsestatud vees 5-7 minutit.

Serveeri millegi värvikirevaga — tomatid, kollane paprika, tumerohelised rukola-lehed.

Kui pastat tuli korraga liiga palju, võib osa panna suletuna kilekotti paariks päevaks külmkappi järgmisi sööjaid ootama.