Veiselihasalat

1 kg veisesisefileed
õli, soola ja pipart

SALAT

250 g erinevaid rohelisi salatilehti (lollo rosso, frillis, rukola jne)
2 pikka värsket kurki
1 suurem punane ja
1 kollane paprika
2 väiksemat punast sibulat
1 karp küüslauguidusid
2 tl seesamiseemneid
soola ja värskelt
jahvatatud musta pipart

KASTE

1 punane tsillikaun
1 dl oliiviõli
2 sl seesamiõli
3 sl laimimahla
värsket peterselli, soola ja pipart

Liha valmistamine

Puhasta filee kelmetest ja üleliigsest rasvast. Kuumuta pann ja rösti filee mõlemalt poolelt. Pane röstitud filee umbes 15 minutiks 160-kraadisesse ahju. Jahuta liha ja lõika õhukesteks viiludeks.

Kastme tegemine

Lõika tšillikaun ratasteks ja pane kaussi. Vala peale oliiviõli ja haki juurde ka petersell. Lisa ülejäänud kastmeained, sega hästi läbi ja lase tunnike külmkapis maitsestuda.

Salati valmistamine

Puhasta paprika seemnetest ja lõika pikkadeks ribadeks.
Lõika kurk pikuti pooleks ja eemalda lusikaga kraapides seemned. Lõika kurk poolkuukujulisteks viiludeks. Puhasta sibul ja lõika võimalikult peenikesteks ribadeks. Sega salatilehed, kurk, paprika, sibul ja idud ning maitsesta kastmega Serveeri koos sisefileeviiludega.

Aiapidu
Kalvi Sedrik
156 lk, kõvad kaaned


Igapäevatööna on aga Hiiumaalt pärit Kalvi toita ligemale 500 Rahvusooperi Estonia töötajat ning õhtuti veel 800-pealine publik teatri kohvikutes ja Talveaias. Aivar Mäe on öelnud Kalvi kohta, et ta oskab katta laua nii presidendile kui külapeole.

Kui teater puhkab, kolib Kalvi Hiiumaale ja pühendub põhjalikult oma suvisele kirele ‒ õues toidu valmistamisele. Võtab kasutusele lihtsamad kooslused ja valmistamisnipid, kuid ühes asjas järele ei anna ‒ ja see on maitse.

“Aiapeo” retseptid aitavad teil toime tulla igat masti pidude ja pidulistega.