Vaja läheb
Põhi:
2 tassi mandleid
60 grammi võid
3 sl suhkrut
1 tl soola
Täidis:
400 grammi toorjuustu
340 grammi hapukoort
3 muna
2/3 tassi maasikapüreed (lisa püreeritud maasikatele 2 tl sidruni mahla ja 2 sl suhkrut)
Kate:
200 ml vahukoort
1 sl suhkrut
ca 100 grammi maasikaid
Purusta mandlid koos suhkru ja soolaga köögikombainis peeneks ,lisa või ning sega kuni tekib purujas mass. Suru lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhja, küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta ahjust jahtuma.
Seejärel sega kokku täidis. Esmalt vahusta ca 3 minutit toorjuustu ja suhkrut, seejärel lisa ükshaaval munad. Pärast iga muna lisamist sega täidis hoolikalt. Viimasena lisa juurde hapukoor ja maasikapüree, sega veelkord hoolikalt ning vala segu põhjale. Küpseta 180 kraadise ahjus 1 tund.
Kaunista maasikatega.