Salateid valides tasuks arvesse võtta, milliseid lihatooteid jaaniõhtul grillitakse — vürtsikama liha juurde sobib paremini mahedama maitsega salat ja vastupidi — kui tegu on mahedama  lihatootega, siis võiks salat särtsakam olla, soovitab Saarioinen Eesti OÜ tootearendustehnoloog Viktoria Pavliuk.

Erinevate lihatoodete (sea-, veise-, kanaliha)  juurde sobivad erinevalt maitsestatud salatid.

Kui lihatooteid on erinevaid, siis hangi ühte või teist salatit rohkem ja jaga need erinevatesse kaussidesse, et neid siis erinevalt maitsestada.

Kanaliha kõrvale mõeldud salatit sobib maitsestada näiteks tüümiani, karri, basiiliku või aed-harakputkega. Näiteks kui oled ostnud kapsasalati, siis lisa sinna kuivatatud või värsket tüümiani.

Veiseliha moodustab hea koosluse toorsalatiga, kus on kasutatud majoraani, piparmünti või köömneid. Leeskputke või aedsalveiga maitsestatud salat loob aga parima sünergia sealihaga.

Erinevate grillvorstide juurde sobivad hästi piparrohi ja estragon. Näiteks kapsasalati juurde lisatud hakitud piparmünt maitseb hea veiselihaga.

Kartulisalat ja grillitud viinerid rõõmustavad lapsi alati. Kui ka sel aastal ilm meid rõõmustab ja jaaniöö on soe, siis poeletilt salateid ostes tasub pöörata tähelepanu sellele, et koostises ei oleks hapukoort, nii säilib salat paremini ka õues kaetud pidulaual.