Tervislik retsept lihavõteteks: soolalõhesalat taimse vürtsika majoneesiga


Tervislik retsept lihavõteteks: soolalõhesalat taimse vürtsika majoneesiga
Foto on illustreerivPanthermedia/Scanpix, Kalev Lilleorg

Kellele ei meeldiks lõhesalat? Mis oleks, kui muudaks seekord retsepti ja valmistaks selle taimse majoneesiga? Värske ajakiri Mari jagab retsepti.

Taimne majonees
Kahele
20 minutit

100 ml sojapiima
2 tl mett
1 tl mahedat sinepit
3-4 sl sidrunist pressitud mahla
noaotsaga soola
150 ml mahedamaitselist õli
1 sl hakitud marineeritud jalopenosid

Pane sojapiim, mesi, sinep, sool-pipar ja sidrunimahl kaussi. Mikserda korraks läbi. Seda jätkates nirista vähehaaval juurde õli. Segu peaks järjest paksenema. Majonees valmis, lisa jalapeno.

Salat
2 peotäit meelepärast salatirohelist (frillice, rukola vms)
100 g soolatud viilutatud lõhefileed
u 10 suurt kapparit
4 redist
100 g värsket kurki
1 väike punane sibul
50 g parmesanilaaste

Laota roheline taldrikutele. Kata kala, kapparite, viilutatud rediste, sibula ja hakitud kurgiga. Nirista peale majonees, kata parmesaniga.

Selle ja teised põnevad retseptid leiad ajakirjast Mari!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare