Taimne majonees
Kahele
20 minutit

100 ml sojapiima
2 tl mett
1 tl mahedat sinepit
3-4 sl sidrunist pressitud mahla
noaotsaga soola
150 ml mahedamaitselist õli
1 sl hakitud marineeritud jalopenosid

Pane sojapiim, mesi, sinep, sool-pipar ja sidrunimahl kaussi. Mikserda korraks läbi. Seda jätkates nirista vähehaaval juurde õli. Segu peaks järjest paksenema. Majonees valmis, lisa jalapeno.

Salat
2 peotäit meelepärast salatirohelist (frillice, rukola vms)
100 g soolatud viilutatud lõhefileed
u 10 suurt kapparit
4 redist
100 g värsket kurki
1 väike punane sibul
50 g parmesanilaaste

Laota roheline taldrikutele. Kata kala, kapparite, viilutatud rediste, sibula ja hakitud kurgiga. Nirista peale majonees, kata parmesaniga.

Selle ja teised põnevad retseptid leiad ajakirjast Mari!