Kasulikud snäkid peaksid olema rikkaliku maitse ja tekstuuriga ning seeduma aeglaselt, et kohe varsti ei tekiks jälle tühja kõhu tunnet. Pakume teile mõned suupisteideed, mis ei ole liiga kaloririkkad ja mis aitavad tervislikult toituda.

Tumeda šokolaadiga dipitud maasikad

Lisaks maasikates sisalduvatele kasulikele kiudainetele ning musta šokolaadi antioksüdantidele ja kolesterooli vähendavatele rasvadele on see suupiste tõeline nauding ja enese hellitamine!

Võta 5–6 keskmise suurusega maasikat ja umbes 1/5 tumeda šokolaadi tahvlit (oleneb tahvli suurusest). Sulata šokolaad, dipi maasikad sellesse ja naudi! Kõige parem on tume šokolaad, mille kakaosisaldus on üle 70%.

Väike burrito

See suupiste annab täiskõhutunde tänu täisteratortillas sisalduvatele kiudainetele ja rohkele köögiviljale. Võta täisteratortilla, määri lahja määrdejuustuga, pane peale salatilehti, paprikat, tomatit ja/või kurgiviile. Võid kasutada ka grillitud köögivilju ning määrdejuustu asendada maitserikka ja madalakalorilise Tex Mex küüslaugusalsaga.

Tuunikalakukkel

See on valgurikas ja südamele kasulik suupiste, mida on väga lihtne valmistada. Võta 1–2 sl tuunikalakonservi vees, lisa 1 tl lahjat majoneesi ning maitse järgi soola ja pipart. Tee kuklisse (parim on täisterakukkel!) sisselõige ja täida see tuunikalatäidisega.

Kreekerid juustuga

Võimalusel vali täisterakreekerid. Määri neile lahjat määrdejuustu ja lisa ka näiteks paprikatükk, tomatit, idusid vm.

Gazpacho

Supp, mis maitseb värskelt ja koosneb väga tervislikest komponentidest.

Võta 1 keskmise suurusega punane paprika, 2 suuremat tomatit, 3–4 viilu värsket kurki (umbes 1 cm pikkune jupp), 0,5 küüslauguküünt ja 1 viil Santa Maria Tex Mex rohelist jalopenot. Purusta köögikombainis ja hõõru läbi sõela. Maitsesta 1 tl oliiviõli, sidrunimahla ja soolaga.

Vahemereline pastasalat

Sega keedetud pasta köögiviljade, salati ja feta juustuga ning valmista sellele kerge kaste. Saad suurepärases tasakaalus valke, süsivesikuid ja kiudaineid sisaldava salati.

Võta 0,5 klaasi keedetud pastat ja samas koguses erinevaid tükeldatud köögivilju (võid kasutada ka külmutatud segusid), meelepärast salatit (lehtsalat, lollo rosso, jääsalat vmt) ja umbes 1 sl suuruses koguses feta juustu tükikesi.

Kastmeks sega 0,5 tl õli 0,5 tl palsamiveiniäädikaga (balsamico). Lisa vastavalt oma maitsele natuke mett, soola ja pipart.

Köögiviljad dipikastmega

Vana tuntud nipp on nälga peletada köögiviljadega. Et tuua maitsesse vaheldust, katseta erinevaid dipikastmesegusid. Võta lahjat maitsestamata jogurtit ja sega see nt Santa Maria küüslaugu-ürdi, sidruni-ürdi või Tzatziki dipikastmesegudega.