hoiab seedimise korras ja väldib kõhukinnisust, aga kuna inimesed on üha rohkem seotud istuva tööga ja muidu väheliikuva eluviisiga, siis esineb seedeprobleeme tunduvalt rohkem. Täisteraleib reguleerib veresuhkru taset, mille tasakaalustamine hoiab kaalu kontrolli all, kui süüa korraga kuni kaks viilu soovitavalt naturaalse juuretisega ilma lisatud suhkruta täistera rukkileiba. Selline toidukord  annab meile magneesiumi ja B-vitamiine, mille vajadus tõuseb stressiolukordades.

Uuringud on kinnitanud, et täisteraleiva kiudaineterikkalikus langetab kolesterooli taset, ennetab diabeeti, vähendab soolestiku probleeme ning regulaarsel tarvitamisel alandab vähki haigestumise riski. Kuid ühe enam kannatavad inimesed ka gluteenitalumatuse käes, kahtluse korral kindlasti pöörduda spetsialisti poole.

Ka võileib võib olla tervislik hommikusöök või vahepala, kui lisame sellele kala, muna, võid, rikkalikult  köögivilju sh salatit, idusid, võrseid. Proovida tasuks ka taimseid määrdeid — kikerhernemääret hummust, pestot, kookosrasva, seemnemääret nt tahhinit, oapasteeti, läätsevõiet jt.